Muğla bayram namazı saati: Muğla'da bayram namazı saat kaçta?

Güncelleme Tarihi:

Muğla bayram namazı saati: Muğlada bayram namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 21:47

Muğla'da ikamet eden vatandaşlar, bayram namazı saatini merak ediyor. Ramazan ayı boyunca imsakiye bilgileri doğrultusunda oruç ibadetini gerçekleştiren bölge halkı şimdi bayram namazı saatini inceliyor. Bayram namazı saati Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine farklılık gösteriyor. Peki, bu yıl Muğla'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nı Muğla'da karşılayacak olan vatandaşlar, erkenden bayram namazı saatini gündeme getirdi. Bayramın ilk günü kılınacak olan namazın saati bölgelere ve illere göre farlılık gösteriyor. İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaştığı bilgiler ışığında tüm illerin bayram namazı saati...

MUĞLA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Ramazan Bayramı namaz saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Diyanet namaz saatleri takvimine göre, 81 ilde bayram namazı farklı dakikalarda idrak edilecek.

Muğla'da bayram namazı 2 Mayıs'ta saat 06:42'de kılınacak.

TÜM İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ

Bayram Namazı. Güneşin doğması ve bir miktar yükselip kerahet vaktinin çıkmasından sonra cemaatle kılınan bayram namazı zeval vaktinin girmesine kadar eda edilebilir. Mazeretleri sebebiyle ilk gün bayram namazını kılamayanlar ramazan bayramında ikinci gün, kurban bayramında ikinci ve üçüncü gün de kılabilirler.

Haberin Devamı

Cuma namazı kılması farz olan kişilerin bayram namazı kılmaları Hanbelîler’e göre farz-ı kifâye, Hanefîler’e göre vâcip, Mâlikîler’e göre de sünnet-i müekkededir. Şâfiîler’e göre ise üzerine beş vakit namaz farz olan her kadın ve erkeğin bayram namazı kılması sünnettir. Hanefî, Mâlikî ve Hanbelî mezheplerine göre bayram namazının cemaatle kılınması şart, Şâfiîler’e göre ise sünnettir. Bu görüş ayrılığı Kevser sûresinin ikinci âyetinin delâleti ve konuyla ilgili hadislerin farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Ezan okunmadan ve kamet getirilmeden kılınan bayram namazı cuma namazı gibi iki rek‘attır. Fakat diğer namazlardan daha fazla tekbirleri vardır. Bu tekbirlerin yeri ve sayısı mezheplere göre değişmektedir. Hanefîler’e göre ilk rek‘atta “Sübhâneke”den sonra, ikinci rek‘atta ise rükûa varmadan önce üçer defa namaza başlarken olduğu gibi eller kaldırılarak tekbir alınır. Bunlara zevâid tekbirleri denir ve vâciptir. Şâfiîler’de birinci rek‘atta “iftitah” duasından sonra yedi ve ikinci rek‘ata kalkınca beş defa, Mâlikîler’de iftitah tekbirinden sonra altı, ikinci rek‘ata kalkınca beş defa tekbir alınması sünnettir. Hanbelîler iftitah duasından sonra altı ve ikinci rek‘ata kalkınca da beş defa tekbir alırlar. Namaz bitince hatip hutbe okur. Bayram hutbesi sünnettir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!