Bayram namazı İzmir'de saat kaçta kılınacak? İzmir bayram namazı vakti

Güncelleme Tarihi:

Bayram namazı İzmirde saat kaçta kılınacak İzmir bayram namazı vakti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2018 13:20

Müslümanlar tarafından kutlanan iki dini bayramdan biri olan Kurban Bayramı yarın idrak edilmeye başlanacak. Dört gün boyunca Kurban Bayramı'nı idrak edecek İzmirliler, yarın sabah kılınacak olan bayram namazının saat kaçta olduğunu öğrenmek adına internette araştırma yapmaya başladı. İzmirli vatandaşlar da ikamet ettikleri şehirlerdeki bayram namazı saatini öğrenmek istiyor. Peki, bayram namazı İzmir'de saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

Bayram namazı saat kaçta kılınacak? sorusu ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen İzmirli vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bayram namazına sayılı saatler kala namaz saatini kaçırmak istemeyen çok sayıda vatandaş, emin olmak adına son namaz saati aramalarını yapıyor. İşte, Diyanetin yayınladığı bilgiler ışığında İzmir bayram namazı saati...

İzmir’de bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu, kentte yaşamını sürdüren birçok kişinin internet üzerinden sorguladığı konu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre İzmir'de bayram namazı 07.11'de kılınacak.

Bayram Namazı. Güneşin doğması ve bir miktar yükselip kerahet vaktinin çıkmasından sonra cemaatle kılınan bayram namazı zeval vaktinin girmesine kadar eda edilebilir. Mazeretleri sebebiyle ilk gün bayram namazını kılamayanlar ramazan bayramında ikinci gün, kurban bayramında ikinci ve üçüncü gün de kılabilirler.

Haberin Devamı

Bayram namazı için bulunduğunuz il ve ilçe seçimi yaparak ilgili linkten kentinizdeki bayram namazı vakitlerine ulaşabilirsiniz. Her hangi bir karışıklık olmaması adına önce yaşadığınız kenti ardından bulunduğunuz ilçeyi seçmeniz tavsiye edilir..

İL VE İLÇELERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BAYRAM GÜNÜ NASIL GEÇİRİLMELİDİR?

Bayramlara önceden hazırlanılması, bu günlerde temiz ve güzel elbiselerin giyilmesi, gusledilmesi, dişlerin fırçalanması, güzel kokular sürülmesi, güler yüzlü olunması, namazdan önce ramazan bayramında hurma vb. tatlı bir şey yenilmesi, kurban bayramında ise ilk olarak kurban etinden yenilmesi, namaza mümkünse yürüyerek gidilmesi ve dönüşte başka bir yolun kullanılması, çokça sadaka dağıtılması, fitrenin namazdan önce verilmesi, namaza giderken tekbir getirilmesi menduptur.

Kurban bayramında farz namazlardan sonra teşrik tekbiri getirilmesi Hanefîler’e göre vâcip, Hanbelî ve Şâfiîler’e göre sünnet, Mâlikiler’e göre ise menduptur. Hanefî ve Hanbelîler’e göre arefe günü sabah namazından bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit, Mâlikiler’e göre ise bayramın birinci günü öğle namazından dördüncü günü sabah namazına kadar on beş vakit tekbir getirilir. Şâfiîler’de bu iki görüş de bulunmakla birlikte uygulamada daha çok ilk görüş benimsenmiştir.

Haberin Devamı

Bayram günlerinde İslâmî ölçüler içinde eğlenilmesi ve bazı oyunların oynanması câizdir. Bir bayram günü Âişe ile birlikte bulunan Hz. Peygamber’in yanında Buâs Harbi’ne ait ezgiler söyleyen iki kız çocuğuna müdahale etmek isteyen Hz. Ebû Bekir’e Resûlullah’ın, “Her milletin bayramı vardır, bu da bizim bayramımız” dediği (Buhârî, “ǾÎdeyn”, 3; Müslim, “Salâtü’l-Ǿîdeyn”, 16), yine bayram günleri mescidde mızrak kalkan oyunu oynayanları seyretmek isteyen Hz. Âişe’ye yardımcı olarak onunla beraber seyrettiği (Buhârî, “ǾÎdeyn”, 2; Müslim, “Salâtü’l-Ǿîdeyn”, 17) bilinmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!