Güncelleme Tarihi:
Safranbolu'daki 4 lokum imalathanesi yaklaşan bayram için günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Yurt içindeki lokum siparişleri karşılanarak, ilçeye gelecekler için de stoklar hazırlandı.
Safranbolu lokumunun, sade, çift fındıklı, Antep fıstıklı ve Safranlı çeşitleri bayram için satışa sunuldu. ‘Safrantat' isimli lokum imalathanesinin sahibi Metin Çakır her bayram olduğu gibi bu bayramda da Türkiye’nin her bölgesinden yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Safranbolu lokumunun en büyük özelliği ağızda erimesi, hoş bir tat bırakması ve içinde glikoz oranının sıfıra yakın olmasıdır. Her sene olduğu gibi bu senede yoğun talep var. Biz 40 tonun üzerinde lokum üretimi yaptık. Talep karşısında üretimimiz devam etmektedir. En çok klasik çift fındıklı ile Safranlı lokumlara talep var. Artık Safranbolu lokumlarını dünya tanımaktadır” dedi.