Bayrak elde bayramdayız

Güncelleme Tarihi:

Bayrak elde bayramdayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet'in 77. kuruluş yıldönümü nedeniyle her yer Türk bayrakları ve Atatürk'ün posterleriyle donatıldı.

Antalya tarihinde ilk kez Cumhuriyet Bayramı, bir şölenle kutlanacak. Büyükşehir ile Muratpaşa Belediyesi ve Kanal VIP'in öncülüğündeki 29 Ekim Şöleni'ni Konyaaltı ve Kepez Belediyeleri de destekliyor. Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak şölen saat 19.00'da başlayacak.

MEYDAN SÜSLENDİ

Meydan bayraklarla ve kırmızı-beyaz balonlarla gelin gibi süslenecek. Oktay-Ercan, Sümer Ezgü ve Moğollar Grubu konser verecek. Havai fişek ve ışık gösterisinin de yapılacağı Cumhuriyet Şöleni için belediye başkanları Antalyalılara, ‘‘Bayrağını al şölene gel’’ çağrısı yaptı.

ÜCRETSİZ OTOBÜS

Sergİ, panel ve konserlerle süslenen kutlamalar bu gece 24.00'e kadar devam edecek. Şölene katılan vatandaşların gece evlerine dönebilmesi için ücretsiz otobüs servisi de yapılacak. Halka bayraklı tişört dağıtılacak. Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon'da her yıl yapılan çelenk koyma, resmi geçit ve kabüller bu yıl da var.

Miniklerin Cumhuriyet coşkusu

Akdeniz Koleji'nde okuyan minikler Cumhuriyet Bayramı coşkusunu velileriyle birlikte yaşadı. Çift Anadil Programı'nda eğitim alan Ana sınıfı ve 1'inci sınıf öğrencileri İngilizce-Türkçe şarkılar söyledi. Okulun Kültür Salonu'ndaki sahneyi dolduran 164 öğrenci ellerindeki Türk bayraklarıyla görsel bir şölen sergiledi. Miniklerin danslarıyla süslenen gösteri, velilerin büyük beğenisini kazandı.

Bayrağını al da gel

Antalya tarihinde ilk kez Cumhuriyet Bayramı, bugün şölenle kutlanacak. Büyükşehir ile Muratpaşa Belediyesi ve Kanal VIP'in öncülüğündeki 29 Ekim Şöleni'ni Konyaaltı ve Kepez Belediyeleri de destekliyor. Bugün Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek şölen saat 19.00'da başlayacak. Meydan bayraklarla ve kırmızı-beyaz balonlarla gelin gibi süslenecek.

Oktay-Ercan, Sümer Ezgü ve Moğollar Grubu konser verecek. Havai fişek ve ışık gösterisinin de yapılacağı Cumhuriyet Şöleni için belediye başkanları Antalyalılara ‘‘Bayrağını al da gel’’ çağrısı yaptı. Şölene katılan vatandaşların gece evlerine dönebilmesi için ücretsiz otobüs servisi de yapılacak. Halka bedava bayraklı tişört ve bayrak dağıtılacak.

ÖZEL PROGRAMLAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 77'inci yıldönümü bugün Türkiye'nin her tarafından olduğu gibi Antalya'da da coşkuyla kutlanacak. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyelerin yanısıra birçok özel kuruluş ile otel ve tatil köyleri de çeşitli etkinliklerle bayrama coşku katacak. Sergi, panel ve konserlerle süslenen kutlamalar bu gece 24.00'e kadar devam edecek. Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon'da her yıl yapılan çelenk koyma, resmi geçit ve kabüller bu yıl da var.

Antalya'da bugünkü kutlama programları

Düzlerçamı'nda Cumhuriyet

Pikniği yapılacak (12.00)

Meydan Kavşağı'na Kültür

Levhası asılacak (14.30)

Belediye Kültür Salonu'nda

Eski Antalya Fotoğrafları Sergisi (15.30)

Belediye Kültür Salonu'nda

‘‘Kemalizmin Güncelliği’’, ‘‘Cumhuriyet ve Barış’’ konferansı (16.00)

Esnaf korteji (18.00)

Moğollar ve Sümer Ezgü'den Cumhuriyet Konseri (19.30)

Söbeke Dağı'da Cumhuriyet

Tırmanışı

Cumhuriyet Meydanı'nda

Olgunlaşma Enstitüsü'nün

Cumhuriyet Defilesi (21.00)

Havai fişek gösterisi (22.00)

Ceylan İnter-Continental Resort Otel'de Cumhuriyet Balosu (21.30-22.30)

(Fotoğraf: İlkay MANIŞ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!