'Baykal'ın kendin çal kendin oyna kurultayı'

Güncelleme Tarihi:

Baykalın kendin çal kendin oyna kurultayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 13:17

CHP'deki muhalif kanadın önde gelen isimlerinden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurultaya katılmayacağını söyledi ve Baykal'ın "yerel seçimlerdeki hedefini açıklamasını istedi.

Haberin Devamı

"CHP'nin her kademesinde yer almış emek vermiş biri olarak uğradığım tüm haksızlıklara demokrasi ve hukuk dışı uygulamalara karşı mücadele eden bir siyaset adamı olarak hiç kuşkusuz CHP kurultayı ilgi alanım içindedir" diye konuşmasına başlayan Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi. Sargül, "Geleneklerde olduğu halde geçen kurultaya bir tek sosyalist enternasyoneli temsilcisi katılmamıştır. Geçen kurultayda sadece 6 konuşmacıya söz verilmiş bunlardan sadece üç konuşmacı delegedir böyle bir CHP kurultayı tarihte yoktur aynı kurultayda mevcut genelbaşkan ilk gün acele kendisini seçtirmiştir. Geçen kurultayda maalesef sosyal demokrasi yoktu, demokrasi hiç yoktu ne yazık ki emek yoktu halkımız yoktu" dedi.

 

Haberin Devamı

Sarıgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar yapılan kurultay hazırlıkları içinde hiçbir düşünsel ve fikirsel hazırlığın olmadığını biliyorum. Bu kurultayda hiçbir ülke meselenini ciddi olarak tartışılacağına inanmıyorum. 32. Kurultay da bir öncekinden farklı olmayacaktır. Bu kurultayda tek fark ortaya çıkan yeni genel başkan adaylarıdır. Başarılar diliyorum. Ancak Türkiye'deki sosyal demokrasi yeni genel başkan değil yeni başbakan adayı arıyor"

 

"BÜTÜN KURULTAYLARDA ATATÜRK'ÜN ARKASINA SIĞINMIŞTIR"

 

"Cumartesi günü yapılacak kurultay kurultay değildir, kendin çal kendin oyna senaryosudur" diye konuşan Sarıgül, "Bu senaryo. Bu senaryo daha önce seyredilmiş yıllarca oynanmış Baykal senaryosudur ancak seyircisi yoktur. Bu yolla ömür boyu genel başkan olunabilir ama iktidar olunamaz başbakan olunamaz. Halkın önüne iktidar olma iddiasıyla çıkamaya hiçkimsenin CHP genel başkanlığı koltuğunda birgün bile oturmaya hakkı yoktur. Yeniden genel başkan adayı olmaya hiç hakkı yoktur. Sayın Baykal bu kurultayda kaç büyükşehirde kaç ilde kaç ilçede belediyeleri almayı arzu ediyor. Kurultaydan dönen delegeler yapılacak seçimlerde biz partimizi birinci çıkaracağız diyebilecekler mi?Önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde kaç oy almayı hedefliyorsun bunu ajans ofislerinde değil bu kurultayda mutlaka açıklamalısın. Baykal bugün kadar bütün kurultaylarda Atatürk'ün arkasına sığınmıştır. Baykal'a soruyorum beşinci defa geleceğin bu seçimlerde birinci parti olamazsan genel başkanlığı bırakacağına söz veriyor musun?. Yerelseçim öncesi ön seçim yapıp tüzüğü değiştireceğine söz veriyor musun. Bu kurultayda manevralar yapıyorsun Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorsun koltuğunu korumak için finans kuruluşlarını kullanmaya devam edecek misin" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

"KURULTAYDA BEN VE ARKADAŞLARIM YOKUZ"

 

"Bu Baykal'ın kendin çal kendin oyna kurultayıdır. O nedenle bu kurultayda ben ve arkadaşlarım yokuz" diye konuşan Sargül, konuşmasını söyle sürdürdü. "Sayın Baykal 70 yaşında vatandaşlarımız 65 yaşında emekli oluyorlar. Baykal söz vermelidir. Namusu ve şerefi üzerine ben yerel seçimlerde CHP'yi birinci parti olamazsa genelbaşkanlığı bırakacağım demeli. Türkiye'de vatandaşlarımız 65 yaşında emekli oluyor Baykal ne zaman emekli olmayı düşünüyor. Baykal sadece günü kurtarmaya çalışıyor bugüne kadar hiçbir eser bırakmamış Türkiye'de eser bırakmayanın yerinde de yeller eser. Baykal yeri gelince türbanlı kardeşimizi ya da başı açık kardeşimizi istismar etmekten geri kalmıyor. Çünkü Baykal ve kadrosunun bir siyasi anlayışı yok. Dört yerel dört genel seçim kaybeden ve buna rağmen hala partide kalmaya çalışan dünyada hiç bi rsosyal demokrat lidere rastlayamazsınız. Kendi koltuğunu korumak için bankaların finans kuruluşlarını kullanıyor atatürkün armağan ettiği finans kuruluşlarını dahi kullanmaya devam ediyor. Türkiye'de yapılan kamuoyu yoklamalarında halkımız kimi başkan olarak görmek istiyorsa ben onu desteklerim. Şişli halkına güvenmiyorum yerel seçimlerde Baykal'a boynumu uzatmayacağım. Baykal taşeronları göndermesin gücü yetiyorsa kendi gelsin"

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!