Baykal: ‘Yolsuzluklar almış başını gitmiş’

Güncelleme Tarihi:

Baykal: ‘Yolsuzluklar almış başını gitmiş’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 16:25

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart'taki yerel seçimleri kazanan Trakya'daki 3 ilin partili belediye başkanlarını ziyarete çıktı.

İlk olarak AKP'den Tekirdağ Belediye Başkanlığı'nı alan Adem Dalgıç'ı ziyaret eden Baykal, burada seçim çalışmalarından dolayı partililere teşekkür etti. Daha sonra halka hitap eden Baykal, “Türkiye’de yolsuzluklar almış başını gitmiş. Her gün gazetelerde okuyorsunuz. Deniz Feneri diye bir olay var. Almanya'da mahkeme edildi bizimkilerin sesi çıkmıyor. Bunlara beraber hesap soracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, özel helikopterle Tekirdağ'daki Akport Limanı'nın helikopter pistine geldi. Burada CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Baykal, daha sonra seçim otobüsüne binerek halkı selamladı. Vatandaşlar ile ayak üstü sohbet eden Baykal ardından AKP'nin elinde bulunan Belediye Başkanlığı'nı alan yeni başkan CHP'li Adem Dalgıç'ı ziyaret etti. Dalgıç burada Baykal'a el dokuması halı hediye etti. Daha sonra Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya gelen Baykal, seçimleri kazanan Belediye Başkan Adem Dalgıç, CHP'den Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği kazananlarla sahnede hatıra fotoğrafı çektirdi. Hatıra fotoğrafının ardından ise basına kapalı olarak kısa bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

‘TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE UFUK AÇTINIZ’

Daha sonra Tuğlalı Park'ta halka hitap eden Baykal, seçimi kazanan Adem Dalgıç'a hayırlı olsun demek için Tekirdağ'a geldiğini belirterek, “Onu oraya getiren sizlere teşekkür etmek için, ‘Allah razı olsun’ demek için geldim. Çok iyi bir seçim oldu. Bu seçimde Tekirdağ için iyi bir sonuç alındı. Onun ötesinde tüm Türkiye'ye bir umut ışığı yaktınız. Her türlü baskıya rüşvete, tehdide, şantaja rağmen her şeyi elininiz tersiyle ittiniz. ‘Ben Tekirdağım'a, Türkiye'ye sahip çıkarım. Oyumu kimseye satmam’ dediniz. Türkiye'nin önüne bir ufuk açtınız. Geleceğe yönelik ışık oldunuz. Neyin olabileceğini herkese hissettirdiniz. Muhteşem bir sonuç, sizi yürekten kutluyorum” dedi.

Trakya'daki 3 şehirde de CHP'nin kazandığını hatırlatan Baykal, şöyle devam etti:
“Trakya'nın tablosu çok özel bir şekilde karşılandı. Buradaki insanlar bu memleketin insanı. Bu memleketin çiftçisi, esnafı, emeklisi, eş bulmaya çalışan genci, anası, babası, hayatın içinde dürüst insan, pazarlığa giren entrika çeviren insanlar değil. Devletin arkasında tezgah kuran insanlar değil. Devletini, Atatürk'ünü, milletini, Anayasasını seven insanlar. Devletimizin önceliği bu değil mi? Böyle olması gerekli değil mi? Başı kapılısı açığı yan yana. Birbirine haksızlık yanlışlık yapan var mı? Herkes birbirini seviyor. Birbirine değer veriyor. Burada çağdaş bir kültür var. Bu kültür bütün ülkemizi coğrafyamızı kucaklaması gereken kültür değil mi? Bu kültür Mevlana'nın, Hacı Beştaşi Veli'nin kültürü değil mi? Yani biz bunları başkalarında mı arayacağız? Başka örneklere mi bakacağız? Baksanıza dünyanın haline. Afganista'a Irak'a Pakistan'a, Suriye'ye baksanıza. Yani ne gerek var canım. Siz Türkiye'ye ders verdiniz. Bu dersleri verecek insanlar olarak ortaya çıktınız. Gerçekten sizlere şükran duyuyorum. Sizin açtığınız yoldan bütün Türkiye'nin geleceğine yürekten inanıyorum.”

‘HÜKÜMETİN YARISI GİTTİ, SEÇİMDE HEPSİ GİDECEK’

Yerel seçimdeki bu tablonun iyi sonuçları olacağı, olmaya da başladığını söyleyen Baykal, şöyle devam etti:
“Siz Adem Dalgıç'ı Belediye Başkanı seçtiniz hükümetin yarısı gitti. Önümüzdeki genel seçimlerde tümü gidecek. Bunu net bir şekilde ortaya koydunuz. İnsanlarda bunu böyle algıladı. Bugün buraya Deniz Baykal belediye başkanını kutlamaya gelmiş diye gelmediniz. Bir işaret var mı? Ülkenin geleceğine yönelik bir durum var mı? Nerde bu CHP, iktidara geliyor mu soruları ile buraya geldiniz. Geliyoruz, hep beraber iktidara geliyoruz. Niye geleceğiz? Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Ülkenin barışı, kardeşliği, ekonomisi, ahlakı için bize ihtiyaç var. ‘Kriz bize teğet geçti, dokunmadı’ diyor. Umrunda değil. Değerli arkadaşlarım ülke bugün değil 3 yıldan beri derin bir krizin içinde. Türkiye bu krizin içinde, esnaf bu krizin içinde, çiftçi bu krizin içinde herkes perişan, çocuklar iş bulamıyor. Yatırım yok. Devlet daireleri kapalı. Özel şirketler artık iş yapamıyor, yatırım yapamıyor.
Analar babalar çocuklarını bir bir çile minnet okutuyorlar diploma alıyorlar. Bu diploma neye yarıyor. Hiçbir işe yaramıyor. Öğretmen oluyor. Türkiye'de 250 bin öğretmene ihtiyaç var. Bir o kadar açık varken boyunlar bükük analarından babalarından arkadaşları ile bir araya gelmek için harçlık ister. Anasının babasının maaşları yetmez. Çocuklar iş bulamamış. Ne oldu teğet geçti. Bu ülkenin gerçeklerinden bu iktidar koptu. Bu iktidar kendi gerçeklerini düşünüyor. Etrafına bakıyor hısım akrabası var. Oğluna damatlarına gelinlerine çoluğuna çocuğuna işler yolunda teğet geçti. Ya sor bir Tekirdağ çiftçisine teğet geçti mi, geçmedi mi? Tekirdağ çiftçisine mazotu gübreyi kaça alıyor bir sor bakalım. Buğdayını ayçiçeğini kaça satıyor sor bakalım. O zaman sor kriz teğet geçti mi geçmedi mi? ‘Türkiye bu duruma gelmiş devam etsin’ deniyor. Demokrasi niye var? Olur mu böyle şey canım. Seçim niye yapılıyor? Yanlış yapılmış ortada, hükümetin icraatı ortada. Bunun hesabını soracağız.”

DENİZ FENERİ DAVASI

Hükümete Deniz Feneri e.V. davasını soran Baykal, “Türkiye'de yolsuzluklar almış başını gitmiş. Her gün gazetelerde okuyorsunuz. Deniz Feneri diye bir olay var. Almanya'da mahkeme edildi bizimkilerin sesi çıkmıyor. Olayın suçluları Türk, aldatılanlar Türk, oradaki parayı alıp Türkiye'ye getirmişler. Türkiye'de şirket kurmuşlar. Her türlü yolsuzluğu yapmışlar. ‘Benim coğrafyamda yolsuzluk yapıldı’ diye onlar hesap sormuş. Yolsuzluğu yapanlar benim coğrafyamda, biz onlardan hesap soramıyoruz. Adam çıkmış RTÜK'ün başında. Gizlice ifade veriyor. Çünkü onlar asıl suçlu bunlar ifadesini alın diyor. Bunları bizimkiler yapıyor. Soruşturmayalım. Niye soruşturmayalım? Sen bunları soruşturmazsan soruşturulması gerekenlere hesabını soramazsın. Bunlara hesabını soracağız. Bunlara beraber hesap soracağız. Ülkede dürüstlüğün önünü beraber açacağız” dedi.

Bir partilinin “Kemal Unakıtan Edirne'den aday olamadı, Eskişehir'den oldu” diye bağırması üzerine Baykal, “Trakya'nın çocuğu buraya gelmedi diyorsun. Onun defterini dürdüler” dedi. Baykal, konuşmasının ardından Asmalı Restauront'ta öğle yemeği yedi ve daha sonra helikopterle Kırklareli'ne hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!