Baykal Kadıköy'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Baykal Kadıköyde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 13:40

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy Belediyesi meclis binası ile Kozyatağı Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti Hükümeti'nin, gidici olduğunu gördüğü için kendisini garanti altına alma hesabı içinde olduğunu söyledi. Deniz Baykal, “Bu Anayasa değişikliği, korku anayasası değişikliğidir” dedi.

Hafta sonunu İstanbul’da geçiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kadıköy’de bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulundu. Deniz Baykal, sabah saatlerinde Kadıköy Belediyesi'nin yaptırdığı Meclis Binası ve Kozyatağı Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Tiyatro Salonu’nun açılışı törenine katıldı. Deniz Baykal’ın tören alanına gelişinde “Başbakan Baykal” sloganıyla karşılandı. Deniz Baykal konuşmasında bu sloganlar için “Gösterdiğiniz sıcak ilgiye ve güzel tezahürata teşekkür ederim” dedi. Deniz Baykal, Kadıköy Belediyesi’nin çalışmalarını izlemek ve Kadıköylülerle buluşmak için geldiğini belirterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizleri, Kadıköy’ü, Kadıköy’ün havasını özlemişim. Kadıköy her zamanki Kadıköy olmanında ötesinde bir Kadıköy olmuş. Yürekten teşekkürler. Bugün açılışını yaptığımız bu hizmet pek çok açıdan önem taşıyor. Kentlerimiz yaşayan bir ornganizma. Canlı, doğuyor, büyüyor yaşlanıyor. Belediye başkanlığı ve yöneticiler ise bu dinamikleri, halkımızın yararına yönlendirebilmeli. Kozyatağı bölgesi zaman içinde köklü bir değişim yaşadı, bambaşka bir hale geldi. İstanbullu, İstanbul’dan koptu. İstanbul, eğlence, kültür faaliyetlerini gerçekleştirilemeyen, sadece yatak odası haline geliyor. Bu proje aslında kentsel dönüşüm projesidir. Yani rant projesi değil. Bizim kentsel dönüşüm projemiz, burda yaşayan insanların Kadıköy'ün insanların yararına atılmış büyük adımdır. Buradaki arsa rant için kullanılmayacak kararı alınmış ve örnek proje olmak için kullanılmış. Burada değerine uygun bir proje tasarruf edilmiş. Parası olmayan bir belediye, dürüst bir anlaşma çalışması yapmış, ne çalan var ne çaldıran var. Hizmet var. Kadıköy halkı rahat etsin istenmiş. Böyle yaklaşınca, Türkiye’nin sorunları çözülüyor. Türkiye zengin bir ülke. Kim olursa olsun milletin çıkarına, bu memleketin evlatlarının yararına kullanma adına yola çıkabilyorsan mesele yok. Bu bir yöresel kentsel dönüşüm projesi gibi. İnşallah, Türkiye'nin diğer çözümleri için büyük bir örnek olacaktır.

ABBAS YOLCUDUR
Sizin gösterdiğiniz ilgi, projenin yanısıra sanıyorum bunun ötesinde. Siz 'Diğer belediyelerimiz de Türkiye’nin geleceğine yönelik umut ışığı olur mu' diye, 'Türkiye de birşeyler değişiyor mu, değişecek mi? Genel Başkan, güvenli ve kararlı gözüküyor mu?' diye gözlem yapmak için gelmişsiniz diye sezinliyorum. Öyleyse merak etmeyin. Çoğu gitti azı kaldı. Hiç merak etmeyin Abbas yolcudur, yolcu. Sandığın milletin önüne geldiği ilk fırsatta inşallah millet bunların hak ettiği o dersi en kısa sürede verecektir. Artık yeter, milletin yaşadıkları, çektikleri artık yeter. Bir değişim, dönüşüm, yenilenme Türkiye için zorunluk haline gelmiştir. Türkiye yeni bir başlangıcı çoktan hak etmiştir. İnşalllah bunu, sandık milletin önünde geldiğinde göreceğiz. Seçimlere bir yıl gibi bir süre kaldı. Hiç belli olmaz bakarsınız daha öncesinde de erken seçim veya referandum sandığı da gelebilir. Anayasa konusu milletin önüne gelebilir. Bazıları öyle düşünebilir. Gerçek anayasa refandumu olmaktan çıkmacak. Artık yeter. Referandum, bu iktidara son verme, dur demek için o fırsatın değerlendireleceği, oylanacağı seçim haline gelebilir. Falan madde filan maddenin halkımız için önemi yok. Bu iktidara tamam mı devam mı, Tayip Erdoğan devam etsin mi etmesin mi? Herşeye Recep Tayyip Erdoğan el atmış. Tayip Erdoğan’a izin verelim mi vermeyelim mi? Tayyip Erdoğan yargılansın mı yargılanmasın mı? O’nun hesabına yargılansın mı yargılanmasın mı ya dönüşecek. Şimdiden hazırlanın, hep birlikte bunun sadece anaysa değil, bu milletin başında 8 yıldır bulunan iktidarın hesap sorma ve son verme değerlendirmesini milletçe yaşayacağız.

HESABI SORULACAK, BU  KORKU ANAYASASI DEĞİŞİKLİĞİ

Siyaset, yeni dönüm noktasına geldi. Böyle gitmeyeceği açık. Memleketin durumu, ekonomisi siyaseti, yolsuzlukları ortada. İktidar anlayışı ortada. Milletin hak ettiği dersi verme dönemi gelmiştir. Türkiye bu çıkmazdan çekip çıkarmak CHP'liler olarak hepimizin boynunun borcudur. Sizleri de kararlı görmekten mutluluk duydum. Hiç merak etmeyin bütün haksızlıkların hesabı sorulup gerekleri yapacaktır. Şu anki kavga da iktidarın gideceğini anlamış olmasıdır. Gidici olduğunu gördü, iktidardan uzaklaşacağı dönemde kendini garanti altına alma hesabı içindedir. Bu anaya değişikliği korku anayasa değişikliğidir. Merak etmeyin mücadelenin en son aşamasına geliyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni bir sayfanın açılacağı döneme giriyoruz. Yeni dönemde bu millet kaynaştırılacak birleştirilecek. Bütün kesimleri etnik kökenleri anlayışları ideolojileri ne olursa olsun bütün insanlarımız barış içinde yaşayacaktır.“

Proje ile ilgili bilgi veren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de “2 yıl önce temelini atmış olduğunuz bu bina içinde 65 mağazası 400 kişilik tiyatro salonu, iki adet sergi salonu, konferans salonu ve grup odaları ile modern bir mecblis binası haline geldi. 65 milyon TL mal olan bu eser, yoğun kriz döneminde başarılmış proje olarak sayılabilir. Belediyelerin uzun süredir ekenomik sıkıntı içinde olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP Hükümeti, belediyelerin gelirini merkeze aktararak bizleri parasız bırakmaya çalışmak istediği dönemde bu proje yapılmıştır. Bu proje böyle bir ortamda tümüyle belediye kaynaklarıyla tamamlanmıştır” dedi. Selami Öztürk, konuşmasından sonra projede emeği geçen yapımcı firma yetkililerine birer teşekkür plaketi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!