Baykal başörtülüleri otobüsle topluyor

Güncelleme Tarihi:

Baykal başörtülüleri otobüsle topluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 16:50

Başbakan Tayyip Erdoğan, Bursa'da başörtüsü sorunuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, CHP Lideri Baykal'ı sert ifadelerle eleştirdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

Erdoğan'dan Demirel'e salvolar

- 5 sene TBMM’nin gündemine başörtüsü diye bir konu mu geldi?

- Hep sabrettik. Ama bu milletimizin sorunuysa, bu milletimiz için bizim sorunumuz var.

- Yasama organı ne işe yarar, bu ülkenin sorunlarını çözmeye yarar ve biz CHP ile mutabakat aradık bu konuda. Ancak meydanlarda bunu söyler, kampanya otobüslerine başörtülü bacılarımın resimlerini yapıştırır çünkü istismarcıdır. Hatta onları otobüslerle toplayıp grup toplatılarına getiriyor

- Bakınız Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız.

- Muhalefet Sivas’tan öteye gidemez, gidemiyorlar. Seçim kampanyalarına bakın.

 NERGİS İŞÇİLERİNİ POLİS UZAKLAŞTIRDI

Yalova'dan helikoptarle Bursa'ya gitmek üzere ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havadan Uludağ Oteller bölgesini inceledi, Bursaspor’un yaptıracağı yeni stadyumun alternatif yerlerini gördü. Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan helikopter daha sonra Atatürk Stadyumu'na indi. Buradan Atatürk Spor Salonu'na geçen Erdoğan'la, Cavit Çağlar'ın, ücretsiz izine çıkarttığı işçiler görüşmek istedi. ‘Bu sese kulak ver Başbakan’, ‘Nergis'e çözüm bul devlet baba’, ‘Nergis aç’, ‘4 aydır üretim yok, çözüm yok’ yazılı pankartları açan işçileri, polis uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, AKP Kadın Kolları kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na, üzerlerindeki beyaz tişörtler üzerine, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ yazılı tişört giyen partili gençler tarafından karşılandı. Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmasında Bursa’da türbesi bulunan padişahlara ve evliyalara “Mirasınız, emanetiniz, yadigarınız emin ellerde. Bu millet eserinize yıllar boyunca sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir” sözleriyle başladı.

‘KOSOVA ÜZÜLÜRSE BİZ DE ÜZÜLÜRÜZ’

Partisinin kongrelerine katılmaya dikkat ettiğini belirten Erdoğan, Bursa ve Yalova'daki coşkunun yurdun her ilinde olduğunu söyledi. Konuşması sık sıkı ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganıyla kesilen Erdoğan, Türkiye'nin umduğu, beklediği huzurunu duyduğu iktidarı bulmanın huzurunu yaşadığını söyledi. Türkiye'nin köy, kasaba, şehirleriyle değiştiğini kayededen Erdoğan, “Dünya başkentlerine giderek o ülkelerin devlet başkanlarına, Türkiye'yi anlatıp, ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmenin gayreti içersindeyim. Geçtiğimiz günlerde soydaşlarla kucaklaşıp hasret giderdim” dedi. Erdoğan, ‘Kosova seninle gurur duyuyor’ diye bağıranlara da “Kosova üzülürse biz üzülürüz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, ortak gelenek, kültür ve değerlere sahip soydaşların yaşadıkları ülkelerle ilişkileri en iyi tutan hükümetin kendi hükümetleri olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Türkiye son 5.5 yılda köklü bir değişimden geçti. Dünya ve bölge üzerindeki itibarı, ağırlığı, etkinliği işbirliği imkanları arttı. Bulgaristan ile son 4 yılda dış ticaret hacmini 4 kat artırıp 4 milyar dolara ulaştırdık. Şişe Cam bu ülkeye 380 milyon dolarlık yatırım yaptı, 1500 kişiyi çalıştırıyor. Bunlar 5 yıl önce yoktu. Çünkü güven ve istikrar yoktu. Hizmet aşkıyla dağları deliyoruz. Karadeniz'de dağları delerek Türkiye’nin en uzak tünellerini yaparak, uzağı yakın yapan anlayışın mensupları olduğumuzu kanıtladık. Hortumcular kenara çekildi, dürüst AKP kadrolarıyla bunları gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı

‘MİLLETİN ÖNÜNE ENGELLER KONULUYOR’

Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, demokratik, laik, hukuk devleti olması için gece gündüz demeden, ‘Durmak yok’ diyerek yola devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Demokratik olan bu mücadelede, bizi yenmenin tek yolu sandıktır” dedi. Erdoğan şunları söyledi:

“Milli irade yok edilmek isteniyor, milletin önüne engeller konuluyor. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Halk beni çok iyi anlıyor. Partimiz, kurulmasından kısa süre sonra iktidara ve yerel yönetimlere taşındı. Kasım ayında yapılacak seçimleri istemediler. ‘İlla erken seçim’ dediler. Cumhurbaşkanlığı seçimi için 50 dereden 50 çeşit su getirdiler. Bu güne kadar yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tümünü bir kenara koyup yeni bir anlayış getirdiler. Biz ‘Seçimi öne alıyoruz’ dedik. 22 Temmuz'da seçimi yaptık. Ne oldu? Şimdi yüzde 47 ile milli irade tecelli etti. Şu anda parlamentonun yüzde 65'i yine AKP'nin.”

Haberin Devamı

Hiçbir zaman, gerilimden, kavgadan yana olmadıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'de birlik, beraberlik ve dayanışmanın AKP ile var olduğunu savundu.

‘SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM’

22 Temmuz akşamı söylediklerini bir tarafa bıraktığı şeklinde eleştirilerin olduğunu, bunların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan, “Ben 22 Temmuz'da söylediğimin arkasındayım. Bakıyorum, kariyer sahipleri çıkıp bazı ifadeler kullanıyorlar. Önünde koskoca kariyerleri var. Hiç sıkılmıyorlar. Bunlar oturdular kalktılar başörtüsü konuştular. Ayıptır ayıp. Nerede olursa olsun. Hangi makamda olursa olsun. Çok açık söylüyorum, 5 yıl iktidarımız döneminde Meclis gündemine başörtüsü gelmedi. Hep biz sabrettik. Ama bu, milletin sorunu ise bizim sorumluluğumuz var. Yasama organı ne işe yarar? Bu ülkenin sorunlarını çözmeye yarar” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘BAYKAL İSTİSMARCIDIR’

CHP ile bu konuda mutabakat aradıklarını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu konuda Baykal ile başbaşa konuştuk. Ancak meydanlarda bunu söyler. Kampanya otobüslerine başörtüsünü, bacının resmini yapıştırır. Çünkü istismarcıdır. Uygulamaya gelince grup toplantılarına benim başörtülü kardeşlerimi getirir. İş sorun çözmeye gelince buraya gelip bizi çok farklı noktaya oturtmaya çalışır. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Ama ben şurada delegelerime bakıyorum. Kadın kolları kongresinin delegelerine bakıyorum. Başörtülü, başıaçık kardeşlerim millete hizmet yolundalar. Fark ve önemli olan bu. Bizim partimiz bunu başardı. Ama bunlar bunu başaramaz. Niçin bu ülkede ayrımcılık olsun. Neden. Bunlar Sivas'tan öteye gidemiyorlar? Muhalefet gidemez. Gidemiyorlar. Seçim kampanyalarına bakın. Sivas'tan sonra kaç ile gittiler? Bu kardeşinizin 55 vilayeti var seçim kampanyasında. Hakkari, Muş, Van, Erzurum, şurası, burası yok. En az gittiğim ile en az 2 kez gittim. Çünkü 3 kırmızı çizgimiz var. Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız.”

‘BAŞI AÇIK, BAŞI ÖRTÜLÜ AYRIMI OLMAMALI’

Başbakan Erdoğan, televizyonda bazı gençlerin röportajlarını izlerken duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Televizyonda bir kişinin, türbanlı kızların gittiği, girdiği yere girmeyeceğini söylerken, başörtülü bir kızın ise “Ben arkadaşımın gittiği, girdiği yere giderim’ dediğini belirten Erdoğan, “Ülkeyi bu hale kim getirdi? O genci yetiştirenlere sormak lazım. O gençleri nasıl yetiştirdiniz?” diye sordu.

Türkiye'de başı açık ile örtülüler arasında ayrım olmaması gerektiğine işaret eden Erdoğan, “Kişisel tercihlerde kimsenin dayatma ve girme hakkı olmaz. Bu ülkenin gençleri ve evlatları ülkede, tek millet, tek bayrak aşkıyla yaşaması için bırakılmalı. Büyük Türkiye ideali ancak böyle gerçekleşir. Geçmişte olduğu gibi kapana kapanıp, küçüldükçe küçülünmez. Sıçramaya, partimiz döneminde başladık. Onlar laf, biz iş ürettik. Medeniyet ve çağdaşlık yapılan hizmetle olur” dedi.

‘SEVSİNLER SİZİ’

Konuşmasının bu bölümünde yine muhalefet partilerini eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Siz iktidar olmadınız mı? Onların derdi başkaydı. Ama bizim derdimiz başka. Dağların tepesinde elektrikleri düzenliyoruz. 10-15 yıl önce o dağların tepesinde televizyon, çamaşır makinesi yoktu. Sadece kablo vardı. Şimdi elektronik eşyalar çıkıyor. Bu nedenle enerji hatlarını güçlendirmeye başladık. Dağ başındaki vatandaşımın priz kullanma hakkı var. Onu kullanacaklar. Hangi yararlı işi yaparsak, CHP ve diğer muhalif zihniyet, yapılanları ‘Oy için yapıyorlar’ şeklinde değerlendiriyorlar. Ne yapmamızı istiyorsunuz? Sizin gibi yan gelip yatmamız mı gerekiyor? Bazı zamanlar çıkıp ahlak dersi veriyorlar bana. Sevsinler sizi. Size yakışıyor, Tayyip Erdoğan’a yakışmıyor. Almanız gereken cevap ne ise onu alacaksınız. Biz sessiz yığınların sesi olarak bu yola çıktık. Biz yolda kalmışa, darda kalmışa hiç bir zaman uzak durmadık. Bazıları imtiyaz istedi. Bizden imtiyaz değil adalet beklemelerini söyledik. İmtiyazı millete dağıtacağız. Onun hakkı. Çünkü yıllar yılı halkımdan bu esirgendi.”

‘BİZ EŞEĞİ SAĞLAM KAZIĞA BAĞLARIZ’

Türk Lirası'nı, sıfırları kaldırarak YTL'ye döndürdüklerini, yılbaşından itibaren ise TL'nin piyasaya gireceğini bildiren Başbakan, İstanbul- İzmir arasındaki otoyolun önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıp, en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, “Biz eşeği sağlam kazığa bağlarız. Yapılan ihaleyi takip ederiz. Tarih veririz. Tarihinde açılışını yaparız” dedi.

Bu arada, Emine Erdoğan'a, Yalova ziyareti sırasında, Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun ressam olan eşi Feride Binincioğlu'nun Atatürk'ün Yürüyen Köşk'te kahve içen Atatürk'ün kullandığı fincanın benzerini hediye ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!