Baydemir: Kimliğinizden vaz geçmeyin

Güncelleme Tarihi:

Baydemir: Kimliğinizden vaz geçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 19:24

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir (BDP), "Kars’ta yaşayan Terekeme, Çerkez, Alevi, yerli, Kürt kardeşlerime bir çağrım var; Kimliğinizden vaz geçmeyin" dedi.

Haberin Devamı

Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) desteklediği bağımsız milletvekili adayı Mülkiye Birtane için düzenlenen mitinge Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Baydemir, AK Parti ve CHP’yi eleştirdi. Bölge halkına kimliklerine sahip çıkmaları çağrısında bulunan Baydemir, "Kars halkı Terekemesi, Azerisi, yerlisi ve Kürdü ile hepsi başımızın tacıdır. Hepsi candır, hepsi yoldaştır. Biz bütün kimliklerimiz ve bütün inançlarımızı birlikte yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Kars’ta yaşayan Terekeme, Çerkez, Alevi, yerli, Kürt kardeşlerime bir çağrım var. Kimliğinizden vaz geçmeyin" diye konuştu.

Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır’da kendilerinin uyguladıkları projeleri uygulayacağını söylediğini savunurken, şöyle dedi:

"Hani ’yiğidi öldür hakkını yeme’ derler ya, işte ben de Başbakan Erdoğan’ın bir hakkını bugün Kars’ta teslim edeceğim. Cumhuriyet tarihi boyunca bu başbakan kadar, gerçeği manipüle eden, gerçeği ters yüz eden, beyazı siyah gösteren, kap kara tabloyu tozpembe gösteren bir Başbakan daha bu ülkeye gelmemiştir. Diyarbakırlılar’ın deyimine göre ’hırğız.’ Bu ’hırğız’ Hem emeğimizi, hem projelerimizi çalıyor. Kars’a da gelip diyor ki; ’Bizim dönemimizde projelerle ihya oldunuz.’ Soruyorum şimdi 2002’den bugüne kadar Kars’ta tek bir fabrika açıldı mı? AKP ve yandaşları zenginleştiler. Kimilerinin gemisi kimilerinin de hastanesi oldu. Onlar zenginliği bundan ibaret görüyor. Ama yağma yok AKP artık Kars halkını kandıramayacaktır."

"SELAHADDİN EYYUBİ’YE BAK UTAN"

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır mitinginde kullandığı ’Biz hep birlikte Selahaddin Eyyubi’nin torunlarıyız’ ifadesine de tepki gösteren Baydemir, "Selahaddin Eyyubi, Mezopotamyalıdır. Selahaddin Eyyubi kendi çağında emperyalizme karşı, işgale karşı bu coğrafyada büyük bir mücadele verdi ve zalim diktatörleri, kralları önünde diz çöktürdü. Ama Selahaddin Eyyubi vefat ettiğinde onun mezarını yaptıracak bir parasal miras bırakmadı. Başbakan sen şimdi Selahaddin Eyyubi’ye bak utan. Kabinenle beraber utan" diye konuştu.

AK Parti İktidarını ülkenin bütün kurumlarını özelleştirmekle suçlayan Baydemir, yakında camilere bile ücretli girileceği iddiasında bulundu. Konuşmasında CHP’yi de eleştiren Baydemir, 80 yıl boyunca statiko ve asimilasyonla yönetim yaptığını ileri sürdü. CHP içinde siyaset yapanlara Kürtçe çağrı yapan Baydemir, "Bizim çadırımız bütün halkları kucaklayacak. Bu çadır öyle büyük ki, vallahi içinde ihale ve para yok. Ama onur, haysiyet, şeref, namus, özgürlük ve kardeşlik var. Gelin hepinize, hepimize bu onurlu mücadelede yer var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!