Batman'daki Nevruz davasında 13 tahliye

Güncelleme Tarihi:

Batmandaki Nevruz davasında 13 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2008 16:32

Batman'daki Nevruz etkinliğinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları gerekçesiyle yakalanan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 14 sanığın yargılanmasına Diyarbakır'da başlandı. Sanıklardan 13'ü tahliye edildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Hüseyin Bulut, Aydın Tunçyüzlü, Halis Erdemci, Mehmet Salih Kurt, Ali İnal, Mehmet Mehdi Tunçyüzlü, Mevlüt İdgü, Caner Erdemci, Nedim Göver, Ahmet Gür, Suat Sevim, Mustafa Güven, Yusuf Direkçi ve Yunus Emre Direkçi hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Bulut savunmasında, iddianamede üzerine atılı suçu kabul etmediğini söyledi.

İddianamede adı geçen Amerikalı Barbara Anne Lakeberg'in kendisinin yanına geldiğini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:
“Kendisinin Budist olduğunu söyledi. Benim kahve falıma baktı ve yaptığımız sadece bir görüşmedir. PKK terör örgütü adına faaliyet göstermiyorum. Marksist, Leninist olan bu örgütü desteklemiyorum. Menfi milliyetçiliğe karşıyım. Tahliyemi talep ediyorum.”

Tutuklu diğer sanıklar da herhangi bir örgüte üye olmadıklarını ve uzun süreden beri tutuklu oldukları için mağdur olduklarını ifade ederek, tahliyelerini talep ettiler.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hüseyin Bulut'un tahliye talebinin reddine, diğer 13 sanığın tahliyesine karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

-İDDİANAMEDEN-

İddianamede, sanıkların “PKK terör örgütüne yardım etmek”, “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki kanuna muhalefet”, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “PKK terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarını işledikleri iddiasıyla TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmaları isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!