Batman'da 127 öğrenciye kuş gribi engeli

Güncelleme Tarihi:

Batmanda 127 öğrenciye kuş gribi engeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 13:02

KUŞ gribi virüsünün tespit edildiği Batman'ın Gercüş İlçesi'nin 3 köyünde taşımalı sistemle eğitim alan 127 öğrenci önlem amacıyla bir hafta okula gitmeyecek. Dünya Sağlık Örgütü'nden 2 uzmanın 3 köyde inceleme yaptığını belirten Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, köylerde durumun kontrol altında bulunduğunu söyledi.

Gerçüş'e bağlı Boğazköy Köyü’nde 170 kanatlı hayvanın 8 Şubat tarihinde H5N1 virüsünden öldüğünü tespit edilmesi ardından karantinaya alınan bölgede çalışmalar sürdürülüyor. Kuş gribinin rastlanıldığı Boğazköy, Aydınlı, Mağaralı ile Rüzgarlı Köyü'nden taşımalı sistemle Gercüş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim gören 127 öğrenci önlem amacıyla bir hafta okula gönderilmeyecek. Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, Dünya Sağlık Örgütü'nden 2 uzmanın hafta sonunda kuş gribinin görüldüğü köylerde incelemelerde bulunduğunu hatırlatırken şöyle konuştu:

“Çalışmaları yerinde görüp, memnun kaldıklarını söylediler. Çevre köylerde tek tek kanatlı hayvan ölümlerine rastlandı. Biz bu köylerde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göçmen kuşların uğrak yeri olan Kırkat Göleti'nin etrafı da tamamen ilaçlandı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!