Batık Ertuğrul’a diplomatik dalıs

Güncelleme Tarihi:

Batık Ertuğrul’a diplomatik dalıs
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2013 01:27

Tokyo Büyükelçisi Kılıç, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 90’ıncı yıldönümünde, batık Ertuğrul Gemisi’ne dalış yapacak.

Haberin Devamı

ERTUĞRUL fırkateyni faciasına Japon kamuoyunda dikkat çekmek amacıyla Türk hükümeti, Japonya Dışişleri Bakanlığı ve Kuşimoto Belediyesi kolları sıvadı. Türk ve Japon hükümetlerinin desteğiyle dünya çapında vizyona girmesi hedeflenen bir film çekilecek. 29 Ekim’de ise Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’nde ‘Ertuğrul Sergisi’ açılacak. Ertuğrul Sergisi’nde 200’ü aşkın eser ve belge 3 hafta süreyle halka açık olarak sergilenecek. Serginin ve filmin tanıtımına katkıda bulunmak için lisanslı dalgıç, Milli Güvenlik Kurulu eski genel Sekreteri ve Tokyo Büyükelçisi Serdar Kılıç batık geminin enkazına dalış yapmayı planladı ancak Filipinler’de başlayıp Güney Japonya’yı etkileyen hava muhalefeti engeline takıldı. 15-18 Ekim’de yapılması planlanan dalış ocak ayına ertelendi. Kılıç’a ocak ayındaki dalış sırasında Kuşimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima eşlik edecek.

Haberin Devamı

587 denizci ölmüştü

2’nci Abdülhamit döneminde Japon imparatoruna hediye götürmek için bu ülkeye gönderilen Ertuğrul Fırkateyni, 16 Eylül 1890’da Kuşimoto’nun Oşima adası açıklarındaki kayalıklara çarparak battı. Kazada 587 denizci öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!