Başkentte olaylı yıkım

Güncelleme Tarihi:

Başkentte olaylı yıkım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 15:22

Gaziosmanpaşa'da bir barı yıkmak isteyen Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri ile bar çalışanları arasında çıkan arbedede, her iki taraftan da bazı kişiler hafif şekilde yaralandı.

Nenehatun Caddesi'nde bulunan bara gelen Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, barın girişindeki duvarı yıktılar. Daha sonra binayı yıkmaya çalışan ekipler ile bar çalışanları arasında tartışma çıktı. ;

Tartışmanın büyümesi üzerine demir çubuk ve sopaların kullanıldığı kavgada, her iki taraftan da bazı kişiler hafif şekilde yaralandı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak kavga eden tarafları ayırdı.

Bar sahipleri, yıkım ekiplerinin Çankaya Belediye Encümeni tarafından 23 Mayıs 1996 tarihinde çıkartılmış bir yıkım kararını bugün uygulamaya geçirmeye çalıştığını öne sürerek, Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi tarafından verilmiş yürütmeyi durdurma kararını gösterdiler. Kararı göstermelerine rağmen belediye ekiplerinin yıkıma devam etmek istemesi üzerine olayların çıktığını iddia eden bar yetkilileri, binanın 1954 yılında yapıldığını ve bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını anlattılar.

Olayların ardından belediye ve bar çalışanları, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!