Güncelleme Tarihi:
Türklerin Orta Asya’dan bu yana at eti yediğini söyleyen Mustafa Tuncel, “At ve eşek etinin en fazla kesildiği dönemde bu konuyu araştırdım. O yıllarda Adana’da at ve eşek kesen iki fabrika vardı. Bu fabrikadakiler bu etleri çok güzel bonfile haline getirip, Fransa’ya ihraç ettiklerini söylediler. Araştırın; Fransa’da en makbul et, yağsız olduğu için at ve eşek etidir. Bizim zabıtalara da duyurulur, bunların üzerine fazla gitmesinler” diye konuştu.
Bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle operasyon geçiren Tuncel’in bu sözlerinin espri mi, ciddi mi olduğu anlaşılamazken, Meclis üyeleri konuşmayı tebessümle dinledi.
Adana’nın merkez Yüreğir Belediyesi’nin 26 Eylül’de Yakapınar ve Bahçelievler mahallelerinde jandarma ile yürüttüğü ortak operasyonda, 200 kilogram eşek eti ele geçirilmiş, aralarında gebelerin de bulunduğu kesime hazır 41 eşeğe el konulmuş, olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınmıştı.
Operasyonları devam ettiren ekipler, 14 Ekim gecesi de Bahçelievler Mahallesi 1326 Sokak’taki bir eve yaptığı baskında, kesilmiş 1 at ve 3 eşek ile kesime hazır 6 eşek bulmuştu. Baskın sırasında evin sahibi Mehmet Bayar, arka pencereden atlayarak kaçmıştı.