Basın Özgürlüğü Ödülü Hürriyet yazarına

Güncelleme Tarihi:

Basın Özgürlüğü Ödülü Hürriyet yazarına
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2010 00:00

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2010 Basın Özgürlüğü Ödüllerini kazananlar belli oldu. Bu yıl 21’incisi verilen ödüllere, kişi dalında Hürriyet yazarı Sedat Ergin, kurum dalında ise Bağımsız İletişim Ağı (bianet) değer görüldü.

Ödüller sahiplerine 24 Temmuz’da, Dolmabahçe Sarayı’nda takdim edilecek.
TGC eski Başkanı Nail Güreli, TGC Başkan Vekili Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi, Radikal Gazetesi yazarı Altan Öymen, Türkiye Barolar Birliği’nden Teoman Ergül, Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Çetin Tüzüner, İletişim Araştırmaları Derneği’nden Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, İletişim Mezunları Derneği’nden Yrd. Doç. Dr. Esra Arsan’dan oluşan heyetin 7 Temmuz’daki toplantısında belirlediği isimler şöyle:
? Kişi dalında, basın özgürlüğünün korunması konusundaki çalışmaları nedeniyle Sedat Ergin,
? Halkı bilgilendirme amacıyla yaptıkları haberler nedeniyle hapis cezası tehdidi altında olan ve cezaevinde bulunan gazeteciler adına İrfan Aktan, İsmail Saymaz ve Vedat Kurşun,
? Kurum dalında, Türkiye’de alternatif ve hak odaklı gazetecilik alanında yapmış olduğu çalışmalarla demokrasinin gelişimi, bilgi edinme hakkı ve yurttaşlık bilincinin yerleşmesi konusundaki emekleri için bianet.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!