Başhekim, referandumda 'evet' istedi

Güncelleme Tarihi:

Başhekim, referandumda evet istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 14:14

TRABZON’da yerel bir gazetedeki köşe yazısında hastanede yaşanan sorunlara değinen ve bakanlıkça üretilen çözümlerin statükocu yargı tarafından engellendiğini ileri sürerek referandum için ‘Evet’ oyu isteyen Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ekrem Algün, devlet memuru olmadığını söyledi, “Amacım hastanede yaşanan sıkıntılara çözüm bulmaktı” dedi.

Haberin Devamı

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olduğunu belirten ve geçici görevlendirme ile Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne atandığını anlatan Prof.Dr. Algün, 9 Ağustos tarihli Günebakış Gazetesi’nde yayımlanan ‘MR raporları ve Statüko’ başlıklı yazısıyla ilgili bilgi verdi. Başhekim Algün şunları söyledi:
“Devlet memuru değilim. Öğretim görevlileri herhangi bir siyasi partiye üye olabilir, siyaset yapabilir. Ancak bu konu daha farklı. Hastanede yaşanılan sıkıntıları dile getirmek adına bir yazı yazdım. Amacım hastanede yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak. Yaşanan sorunlardan ötürü ızdırap duyuyorum. Sağlıkta yaşanan bir takım sorunlara çözüm bulmayı amaçlıyorum. Kaç yıldır burada görevliyim ancak hiç siyaset yapmadım. Fakat Türkiye’de bazı kafaların değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sağlık görevlisi günde 20 tane MR çekiyor. Bu da bizi yoğunluğa ve personel sıkıntısına sokuyor. Türkiye’de doktor sıkıntısı yaşanmaktadır. İthal doktor uygulaması bu sorunun çözümü için çok mantıklı uygulamaydı. Bu uygulama kanunen onaylanmayınca bu tür sorunlar doğuyor. Yazımda bunları dile getirmek istedim.”

REFERANDUMDA EVET OYU İSTEDİ

Gazetedeki köşe yazısında, hastanede MR çekimleri konusundaki yaşanan şikayetlere değinen ve yeterince radyoloji uzmanı bulunmamasından yakınan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ekrem Algün, Sağlık Bakanlığı’nın ürettiği çözümlerin statükocu yargıya takıldığını ileri sürerek, “Mesela ithal doktor olarak bilinen yabancı hekim istihdamı projesi Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yine ülke içindeki özel kuruluşlardan sağlık hizmeti için yapılan çabalar da çoğu kez idari mahkemelerden geri dönüyor. Poliklinikte her bakılan hasta başı 80 kuruş ödeyerek gereksiz MR istemlerini önlemeyi amaçlayan paket sistemi de Danıştay tarafından iptal edildi. Yani küresel gelişmelere uyum sağlamakta zorlanan hukuk sistemi çoğu zaman vatandaşın işini çok daha zorlaştırıyor. Keşke sokaktaki vatandaşımız sığ tartışmalar yapmak yerine statükoyu değiştirmek için diyeceği bir EVET’in günlük hayatındaki karşılığını kavrayabilse” görüşüne yer vermişti.

Bu arada, kendisi gibi birçok öğretim görevlisinin değişik gazetelerde yazılar yazdığını fakat bu yazıların bu kadar gündeme getirilmediğini belirten Prof.Dr. Algün, bundan sonra bir daha yazı yazmayı düşünmediğini söyledi ve siyasi kimliğinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

CHP'DEN TEPKİ

CHP İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Numune Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ekrem Algün'ün yerel gazetedeki köşe yazısında vatandaşları ‘Evet’ oyu  kullanmak için yönlendirmesine tepki gösterdi. “Çok  meraklı ise siyasete soyunsun” diyen CHP İl Başkanı Canalioğlu, şunları söyledi:
“Bir devlet memuru çıkıp da halkı evet oyu kullanmak için nasıl yönlendirme yapabilir? Sayın valimizi bu konuda göreve çağırıyorum. Bu kişi hakkında soruşturma açılmasını bekliyoruz. Ulusal ve yerel medyaya da yansıyan bu olay son derece çirkin bir yaklaşımdır. Algün'ün, ‘Hukuk sistemi küresel gelişmeye uyum sağlayamıyor’ söylemi yerine hastanedeki siyasi baskılara son vermesini ve çok meraklı ise istifa ederek siyasete atılmasını tavsiye ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!