Başbuğ'a destek

Güncelleme Tarihi:

Başbuğa destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 14:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu mücadelede (terörle mücadele) zafiyete, tereddüte asla yer yoktur. Kimse hükümetimizi, güvenlik kuvvetlerimizi, zaaf ve tereddüt içinde göstermeye yeltenmesin” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Olimpiyat Oyunları-Paralimpik Oyunları'nda madalya alan sporcuları kabulünde yaptığı konuşmada, toplantının gündemine geçmeden önce bir iki hususu açıklığa kavuşturmakta yarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye çeyrek yüzyıldır bölücü bir terör belasıyla mücadele etmektedir. Hiç bir insani değer tanımayan terör örgütü, insanlarımızın canına, malına, huzuruna, refahına, birlik ve bütünlüğümüze kastetmektedir. Her şeyden önce kimse bunu aklından çıkarmamalıdır. Bu mücadelede zafiyete, tereddüte asla yer yoktur. Kimse hükümetimizi, güvenlik kuvvetlerimizi, zaaf ve tereddüt içinde göstermeye yeltenmesin. Bu uğurda gencecik evlatlarımızı şehit verdik. Kadın, çocuk, yaşlı insanlarımızı kurban verdik. Canımız yandı, ciğerimiz yandı ve hala yanıyor.

Haberin Devamı

Bu millet için, bu vatan için, bu bayrak için dün gece Kavaklı'da, ondan önce Diyarbakır'da, ondan önce Aktütün'de, ondan önce yine ülkemizin değişik yerlerinde şehit düşen bu eşsiz kahramanları huzurlarınızda selamlıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu arada tabii gazilerimiz oldu. Yüzlerce, binlerce... Onlara da Allah'tan şifalar diliyorum. Vatan topraklarının dört bir yanında nöbet tutan bütün evlatlarımızın tek tek alınlarından öpüyorum.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kim_sizdirdi.jpg

Acımız büyük. Davamız da büyük. Terör karanlığını yok edinceye kadar bütün bölgelerimize, bütün şehirlerimize, bütün evlerimize huzurun, birliğin, kardeşliğin, özgürlüğün ve refahın aydınlığını götürmekte kararlıyız.

Bu bireysel olarak yapacağımız bir iş değildir. Bu, milletçe hep beraber yapacağımız bir mücadeledir. Burada asla zafiyete, asla tereddüte, asla şüpheye kapılmadık, kapılmayacağız. Hiçbir şey için olmasa bile, bunu ölümsüzlüğe koşan kahraman şehitlerimizin aziz hatırası için yapacağız.”

Terörle mücadelenin çok boyutlu bir mücadele olduğunu ve bunu farklı yerlere çekenler olabileceğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Biz bir gerçeği tespit ederek bunu söylemek zorundayız. Güvenlik kuvvetlerimiz askeri boyutunu kahramanca yürütmektedir. Aynı şekilde polisimiz kahramanca yürütmektedir. Bunu görmemek şehitlerimize haksızlıktır. Onlar birlik ve beraberliğimiz için şehit düştüler. Eli silahlı teröriste karşı başka bir yol bilen varsa durmasın çıkıp bunu söylesin” dedi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!