Başbakanlık'tan Gül açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıktan Gül açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2007 13:59

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan’ın, Yasin Akdoğan takma ismiyle Yeni Şafak’ta çıkan makalesinde, Abdullah Gül’e atfen hitaplar bulunuyordu. Bunlardan AKP'nin oylarıyla ilgili "Yüzde 46’yı belirleyen ana faktör istikrar arayışı ve AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği dönüşümdür" ifadesiydi. Yazıyı kaleme alanın Başbakan’a çok yakın bir isim, hatta iddiaya göre danışmanı Yalçın Akdoğan olduğu kulislerde konuşuluyordu. Bu haber üzerine Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, basın açıklaması yaptı.

Başbakanlık Sözcüsü Beki'nin konuya ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin olarak son birkaç gündür medyamızda 'yakın çevre' ve benzeri muğlak ifadelerle danışmanları üzerinden Sayın Başbakanımızı bağlayıcı nitelikte yayınlar yapıldığı dikkat çekmektedir. Bu tür yayınların yorum, tahmin, çarpıtma ve çıkarsama yöntemiyle hazırlandığı ortadadır. Ne yazık ki bu yayınlar arasında iyi niyetle izah edilemeyecek maksatlı örnekler de ortaya çıkmaktadır.”

Beki, dün bir gazetede yer alan haberi “hayali diyaloglar” olarak nitelendirerek, “Bu yöntemin en ileri örneklerinden birini teşkil etmiştir.
Danışman ve yakın çevre sıfatlarına atfen yayınlanan söz konusu haber ve yorumlar gerçeği yansıtmadığı gibi sadece sahiplerini bağlamaktadır. İnanıyoruz ki, içinden geçtiğimiz hassas süreçte kamuoyumuz engin sağduyusuyla bu yayınları en doğru şekilde değerlendirecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!