Başbakanlıkta yine protesto

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta yine protesto
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2003 14:24

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu sonrasında açıklama yaparken, bir vatandaş çocuğuyla protesto gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Başbakanlık, ilginç bir protesto gösterisine daha sahne oldu. Yanında bir bayan ve kucağında yaklaşık 2 yaşında bir çocuk bulunan Ebil Göktaş (33) adlı vatandaş, bağırarak, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in sözlerini kesti.
  Â
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakanlık girişindeki merdivenlerin önüne gelerek basın mensuplarına açıklamada bulunmaya başlayan Çiçek'in konuşması, kucağındaki çocuğu havaya kaldıran Ebil Göktaş'ın, ''Sayın Bakanım, ben bir çocuk hediye etmek istiyorum'' sözleriyle kesildi.
  Â
Çiçek, bu sırada ne olduğunu anlayabilmek için sesin geldiği yöne dönerek açıklamasına ara verdi. Bu sırada güvenlik güçleri de Göktaş'a müdahale ederek, ağzını kapatıp devlet bakanlıklarının bulunduğu tarafa götürdüler.
Gözaltına alınan Göktaş polis merkezine sevkedildi.

Bu arada, olayı görüntülemek isteyen basın mensupları ile bunu engellemek isteyen Başbakanlık korumaları arasında da arbede yaşandı. Bazı korumaların, protestocu kişiyi bırakıp gazetecileri engellemeye kalkışmaları tepkiyle karşılandı.
  Â
Hükümet Sözcüsü Çiçek, protestocu şahsın etkisiz hale getirilmesinin ardından açıklamasına devam etti.
Â

IRAK SAVAÅžI

Bakanlar Kurulu toplantısında, Irak konusunu bir kez daha görüştüklerini ifade eden Çiçek, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün konuyla ilgili olarak Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiklerini söyledi.

Çiçek, AKP hükümetinin, BM ve diğer uluslararası kuruluşların çabalarının barışı sağlayamadığını ifade etti. Çiçek, şöyle devam etti:
  Â
''Bugün, Irak savaşında 12'nci güne girilmiştir. Bu 12 gün içerisinde Irak'ta ve bölgede yaşananlar, savaş görüntüleri, hepimiz için ıstırap vericidir. Bu işin daha ne kadar süreceği de belli değildir. Keşke bu savaş hiç olmasaydı, keşke bu yürek dağlayan manzaraları hiç görmeseydik, hiç yaşamasaydık."

BAKANLAR KURULU ÖZEL OLARAK TOPLANACAK

Haberin Devamı
Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan ikinci konunun, ekonomik durum ile ekonomideki gelişmeler olduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu'nda, 58. Hükümet döneminde Bakanlar Kurulu gündemine gelmiş ve belli ölçüde de mutabakata varılmış olan kamu yönetimi reformu olduğunu anlatan Çiçek, ''5 Nisan Cumartesi günü, saat 18.00'de, sırf o konuyu görüşmek ve mümkünse neticelendirmek üzere özel bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapılacaktır'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!