Başbakanlık, bakanlık yan gelip yatma yeri değil

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık, bakanlık yan gelip yatma yeri değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2007 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Başbakanlık, bakanlıklar, belediye başkanlıkları yan gelip yatma yeri değil" dedi. Erdoğan, daha önce bu deyimi askerlik için kullanmış, kamuoyunda büyük tepki görmüştü.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, daha önce askerlik için kullandığı "yan gelip yatma yeri değil" deyimini bu kez kendi bulunduğu makam için kullandı. Erdoğan, İGDAŞ’ın Pendik Kurtköy’de Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezi’nin (UGETAM) açılışında yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimizden bu yana 4 bin 437 kilometre doğalgaz iletim hattı döşedik. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yan gelip yatma yeri değildir. Bakanlıklar yan gelip yatma yeri değildir. Belediye başkanlıkları yan gelip yatma yeri değildir. Buralar çalışma yeridir" dedi.

MEDENİYET SAKIZLA OLMAZ: Teknolojiye sadece kullanıcı boyutuyla bakılırsa tüketim toplumu haline gelineceğini belirten Erdoğan, enerji alanında da sıranın nükleer enerjide olduğunu belirtti. Erdoğan, İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevdeyken, doğalgaz abone sayısını 50 binden 1 milyon 250 bine çıkardıklarını anlatarak, "Medeniyet sakız çiğnemekle olmuyor. Medeniyet uygulamayı gerektiriyor. Çağdaş ülkeler neyi yakalamışsa, Türkiye’ye de bunu getirmeyi gerektiriyor" diye konuştu.

UZAYA YERLİ UYDU: Yoksulluk ve yoksunluk çeken Türkiye’nin bugün bütün kaynak ve teknolojik imkanlardan faydalanabildiğini belirten Erdoğan, "Kullandığımız teknoloji hakkında yıllarca yeterli bilgiye sahip olamadık. Eğer teknolojiye sadece kullanıcı boyutuyla yaklaşırsak o zaman tüketim toplumu haline geliriz. Teknolojide dışa bağımlı kalırsak, kazandığımızdan daha çoğunu kaybederiz" diye konuştu. Erdoğan, yerli teknoloji ve yerli mühendislikle uydu yapılıp, uzaya fırlatılacağını da söyledi. 20 milyar metreküp doğalgaz ithal ettiğimiz Rusya’da bile İGDAŞ’ın kurduğu gibi bir eğitim tesisi olmadığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye doğalgazın deposu, üssü haline gelecek. Türkiye, sadece enerji koridoru olmakla kalmayıp, bölge ülkelerine enerji konusunda altyapı desteği verecek bir merkez olacak" dedi.

İçe kapanmak ülkeyi yok sayar bilgi teknolojisi kazandırır

BİLGİSAYAR üreticisi Casper’in 40 milyon dolar yatırımla İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirdiği tesisin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bilgi teknolojilerine yatırım yapmayan, en yeni teknolojileri kullanmayan şirketlerin küresel rekabette kazançlı çıkmasının mümkün olmadığını söyledi. Casper’ın 1991’de 40 metrekarelik bir alanda, 3 üniversiteli genç tarafından kurulduğunu, bugün 322 kişi çalıştırdığını ve 10 bin kişiye iş imkanı sağladığını anlatan Erdoğan, Casper’ın bir başarı öyküsü olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Çağın ihtiyaçlarına göre üretim yapıp, kaliteden vazgeçmezseniz başarı kendiliğinden gelir. Ülke olarak bir zamanlar bu başarıyı yakaladık. Ama zirvede duramayıp geriledik" diye konuştu. Pendik’te Teknopark kurulmasına yönelik kararın Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını belirten Erdoğan, "Bu konuda aslında eksiğimiz yok ama bizim bir zihniyet sorunumuz vardı. Özgüvenden yoksun durumundaydık. Bu konuda geçtiğimiz 4.5 yılda önemli mesafe kaydettik. Ama hálá Türkiye’yi yerinde saydıran bu zihniyetin izleri yok değil" dedi. Erdoğan, göreve geldiklerinden devleti tüccar olmaktan çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye’nin prestijiyiz 8 ülkede bizi göreceksiniz

CASPER
Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras "Yılda 1 milyon bilgisayar kapasitesine sahip yeni tesisimizle, ’Türkiye’nin prestiji’ olarak artık ülke sınırları dışında da adımızı duyurmaya hazırız. 2013 yılında 8 ülkede Casper’ı göreceksiniz" dedi. Casper Kurucu Ortağı ve Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım da, şöyle konuştu: "65 Casper Store ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış 1200’ün üzerinde satış ve hizmet noktası ile tüketicilerin en rahat ulaşabildiği bilgisayar markası."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!