‘Başbakanlığa yakışmıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Başbakanlığa yakışmıyor’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 15:32

GENÇ Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, 22 Temmuz genel seçimler öncesinde propaganda gezisine İzmir'den başladı.

Haberin Devamı

Uzan, 2002 genel seçimlerinde partisine en çok oy veren Buca, Çiğli ilçeleriyle Bornova'nın Çamdibi semtine 400 araçlık konvoyla gelerek, iktidara aday olduklarını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da başbakanlığa yakışmadığını savunan Uzan, AKP'ye yeter deme zamanı geldiğini, İzmir'e gavur diyen AKP'nin denize döküleceğini söyledi.

GP Lideri Cem Uzan ve eşi milletvekili aday adayı Alara Uzan, Adnan Menderes Havalimanı'nda 400 araçlık konvoydan oluşan coşkulu partililer tarafından karşılandı. Havaalanı çıkışında Uzan çiftine sevgi gösterisinde bulunan partililer izdiham yarattı. Uzan'ın tek tek ellerine dokunduğu, el salladığı partililerden ezilme tehlikesı atlatanlar oldu. Havalanındaki karşılamada üzerinde ‘Cesur Yürek Cem Uzan’, İngilizce olarak ‘Brave Heart Cem Uzan’, ‘Laik Başbakan Cem Uzan’, ‘Kasımpaşa İmamı Satamazsın Vatanı’, ‘Ezilenler İktidar Olacak’, ‘Ege'nin Evladı, Ege'nin Çakırı, AKP'yi İzmir'de Denize Dökecek’ yazılı döviz ve pankartlar dikkat çekti. GP seçim otobüsüne binen Cem ve Alara Uzan, havalanından çıkışta yol boyunca kendilerine sevgi gösterisinde bulunanlara el sallayarak İzmir'e girdi. Otobüsten sürekli 10. Yıl Marşı'nın çaldı. Uzan'a ilgi gösteren partililerin arasında kadınların çoğunlukta olduğu dikkat çekti.

Haberin Devamı

Yeşillik Caddesi boyunca ilerleyen konvoyun 3 şeridi ihlal etmesinden dolayı trafik sıkışıklığı yaşandı. Mobilyacıların yoğunlukta olduğu bölgede İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Kara ve esnaf yolu keserek, sevgi gösterisinde bulundu.

Uzan, Buca gezisi sırasında otobüsteki mikrofonla konuşarak “İzmir'e gavur diyenleri denize dökeyecek miyiz? AKP'yi denize dökecek miyiz?” diye sordu. Otobüsün çevresinde toplanan partililer ‘Evet’ diyerek yanıt verdi. GP konvoyu Buca'dan ayrıldıktan sonra Bornova ilçesinde Balkan göçmenlerin yoğunlukta yaşadığı Çamdibi semtine geldi. Seçim otobüsünden konuşan Cem Uzan, bir vatandaşın ‘Mazot gerçekten bir YTL olacak mı?’ diye bağırması üzerine, “Evet, mazot bir YTL olacak. Evet, emekliye 14 maaş verilecek. Evet, işsize iş bulacağım, buluncaya kadar 350 YTL maaş vereceğim. ÖSS ve harçlar kalkacak. Bunları yapmazsam namertim. Şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cem Uzan'ın İzmir'deki konvoyua Balıkesir, Manisa, Denizli, Aydın plakalı araçların da katılması dikkat çekti. Yine beyaz gömlek giyen Uzan, sık sık otobüsün önünde bulunan havluyla terini sildi ve su içti. Uzan'ın 2002'deki seçim çalışmalarında çalıştığı, Paloroid fotoğraf makinesi kullanan fotoğrafçılar bu seçim kampanyasında da görev aldı. Sayıları 10'u bulan fotoğrafçılar, vatandaşların Uzan ile fotoğrafını çekerek, ücretsiz dağıttı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!