Başbakan'dan önemli açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan önemli açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2014 14:49

Başbakan Erdoğan, Konya'da ihbar ve kontrol uçağının TSK'ya teslim töreninde konuşuyor.

Haberin Devamı

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bir yandan savunma sanayimizi geliştirmek, bunun yanında milli savunma gücümüzü tahmin etmek için tüm imkanlarımızı kullandık, kullanmaya devam ediyoruz. Tasarım teknoloji üretim test ve kullanıma hazır hale getirme süreçleri gerçekten çok uzun çok zahmetli ve maliyetli. Biz kendi insanımıza, teknisyenlerimize, firmalarımıza güvendik. Onlara her türlü desteği sağladık. Bugün geldiğimiz yere baktığımızda verdiğimiz emeklerin karşılığını almaya başladığımızı görüyoruz. Donanmamız büyük ölçüde milli savaş gemilerimiz ile donatıldı. Hele hele şimdi havuzlu çıkarma gemimizle birlikte çok daha farklı bir güce ulaşacağız. Uçaklarımızın modernizasyonlarını kendi imkanlarımızla gerçekleştiriyoruz. ATAK helikopterlerimizin üretimine başladık.

Haberin Devamı

Bugün ayrıca yeni bir imzayı daha attık. Genel maksat helikopterleriyle ilgili 3,5 milyar dolarlık bir adımı bugün attık ki burada 109 helikopter inşallah Türk Silahlı Kuvvetlerimize katılıyor. Milli uydularımızı fırlatıyoruz. Deniz karakol uçaklarımız göreve başladı. Cumhuriyet tarihimizde uzun bir aradan sonra Hürkuş gökyüzüyle buluşmuş vaziyette. Çok yakında, az önce hava kuvvetleri komutanımızın da ifade ettiği gibi A400M nakliye uçaklarının ilkini teslim alacağız.

Kendilerine olan güvenimizi boşa çıkarmadıkları için savunma sanayi müsteşarlığımızdan özel firmalarımıza kadar şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Devam eden ve yeni başlayan projelerle 2023’de dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bugün dünyadaki en önemli hava savunma sistemlerinden bir tanesi olan havadan erken ihbar kontrol uçağını hava kuvvetlerimize teslim ediyoruz.

Yaşadığımız hadiseler, ülkemizin menfaatlerimizin korunmasında savunma yeteneklerinin her zamankinden daha fazla önem arz ettiği görülüyor. Ülkemizin gören gözü olacak. Her türlü tehdide karşı erken uyarı görevini yerine getirecektir.
Bir çok firmamız büyük görevler üstlendiler. Bu firmalarımız üstlendikleri sorumluluğun gereğini yerine getirmişlerdir Elde edilen teknolojik birikim Barış Kartalı’na verilecek teknik desteğe de katkı sağlayacaktır. Amacımız askerimizi kimseye muhtaç etmemektir . Barış Kartalı’nın gücümüze güç katmasını diliyorum

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!