Başbakan, pazartesi işbaşı yapabilir

Güncelleme Tarihi:

Başbakan, pazartesi işbaşı yapabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

“Gayet iyiyim. Muhtemelen pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısıyla beraber çalışmalara başlamayı düşünüyorum, herkese selamlarımı iletiyorum’ dedi. Ben de çalışmalarımızda hiçbir aksaklık bulunmuyor, biraz daha dinlenmede kalmanızı arzu ediyoruz dedim.”

Askerlik süresi düzenlenebilir

Arınç, dün NTV’ye yaptığı açıklamada da, zorunlu askerliğin devam edeceğini, ancak askerlik sürelerinin yeniden düzenlenmesi için yasal çalışma yapabileceklerini şöyle konuştu: Arınç, özetle şunları söyledi: “Bedelli askerlikte herkesi tatmin etmek mümkün değil. Yaş ve tutar konusunda farklı beklentiler dile getirildi. Bu konu üzerinde uzun süre çalışıldı ve ortalama esas alındı. Genelkurmay’ın veya TSK’nın asker ihtiyacı dikkate alınır, ama kararı hükümet verir, ona göre bir düzenleme yapar. Milli Savunma Bakanı genel kuruldaki çok güzel bir cevap verdi. Asker diyeceğini der, ihtiyacını bize bildirir, biz bütün bunları etraflıca dikkate alır ve bir hükümet olarak kararımızı veririz. Bir defa Türkiye’de zorunlu askerlik var. Bunu kaldırmayı şu aşamada düşünmüyoruz. Yani zorunlu askerlik uygulaması devam edecektir, belki askerlik sürelerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili bir yasal çalışma yapılabilir. Bedelli askerlik, dövizle askerlik şartlar gerektirdikçe devam edecektir.

Vicdani ret için çalışma

Vicdani ret veya bir başka isim koyun, ‘Ben şu sebeple askerlik yapmak istemiyorum’ diyenlere, mesela Yahova şahitleri için de bu gerekliliktir. Onların da inancında askerlik yapmak, savaş yapmak, kan dökmek bunlar yoktur. Bunları ceza mevzuatındaki hükümleri yeniden gözden geçirmek suretiyle bir çözüme ulaştırabileceğimizi düşünüyorum. Somut bir öneri şu anda yok, ama kapsamlı olarak düşünüyoruz. Bu suçlamalarla cezaevinde bulunan insanlara, ‘Bunun karşılığında sen şu kamu hizmetini, şu kadar süreyle yap’ da diyebiliriz veya kendilerine yöneltilen suçlamaları tecil veya idari para cezalarına dönüştürebilecek bir yasal düzenleme de yapabiliriz. Bu konuda çalışıyoruz, 6 ay içerisinde sonuçlandıracağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!