Başbakan İzmir polisine emir mi verdi?

Güncelleme Tarihi:

Başbakan İzmir polisine emir mi verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ellerinde çivili sopalı polisler ve Twitter gözaltılarıyla gündeme gelen İzmir’in Emniyet Müdürü Ali Bilkay hakkındaki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Oran, TBMM’ye verdiği soru önergesinde, “Taksim nedeniyle hükümete yönelik protesto eylemleri İzmir’de de yapıldı. Çevik Kuvvet polisinin arkasında dolaşan eli sopalı sivil giyimli kişilerin de polis olduğu, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay tarafından açıklandı. Taksim nedeniyle 30’u aşkın genç vatandaşımız da İzmir’de polis operasyonuyla gözaltına alındı” dedi. Oran, şu soruları sordu:

MESLEKTEN İHRAÇ MI?

“İzmir’e 10 Kasım 2011’de atanan Ali Bilkay, 1991’de Başkomiser rütbesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı Atama Şubesi’nde mi görevliydi? Polis Akademisi 1991 mezuniyet töreni öncesinde yapılan kura çekimi, sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle iptal edildi mi? Söz konusu kura çekiminde belli düşünceye mensup bazı komiser yardımcılarının İstanbul, Ankara, İzmir gibi batı illerine, diğer genç komiserlerin ise Doğu ve Güneydoğu illerini çektiği, konunun iletilmesi üzerine Ünal Erkan’ın plansız ziyaretiyle, iki gözü (bölümü) olan torbayı ortaya çıkardığı ve bu organizasyonun Ali Bilkay’ın yaptığı ve idari ceza verildiği doğru mudur?
Ali Bilkay’ın, geçmişte ağır hapis cezası gerektiren bir suç nedeniyle meslekten ihraç edildiği/açığa alındığı ancak daha sonra mahkeme kararıyla geri döndüğü doğru mudur? Ali Bilkay’ın geçmişte aldığı adli-idari cezaların listesi, tarih ve suç/kabahat isnatlarıyla birlikte nedir? Ali Bilkay, geçmişten bu yana CHP’nin genel-yerel seçimlerde üstünlük kazandığı İzmir’e, belli bir görüşe yakın olduğu ve 2014 seçimlerinde iktidar partisinin galibiyet kazanması için gerekli ortamı hazırlamak amacıyla özel olarak mı bu ilimizde görevlendirildi?”

Haberin Devamı

TWITTER GÖZALTILARI

Başbakan Erdoğan’ın ‘Şu anda twitter denilen bir bela var’ sözünün ardından tweet attığı için 34 kişinin İzmir’de gözaltına alınması, çivili sopalı polislerin yine bu kentte protestocu dövmesi hepsi bir rastlantı mıdır? İzmir polisine bu emri Başbakan mı verdi?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!