Basbakan’ın Şuayip'i

Güncelleme Tarihi:

Basbakan’ın Şuayipi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2013 01:38

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir vatandaşa ‘gavat’ demesine Meclis’ten de tepki yağdı. Tepkiler özetle şöyle:

Haberin Devamı

KAVASINI AL GİT
Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili) Vali değil, sanki Başbakan’ın Şuayip’i. Vali görev yaptığı her ilde huzursuzluk ve tartışma kaynağı haline gelmiş. Kim bu? Neden bu kadar el üstünde tutuyorsunuz? Akbil soruşturmasında Mülkiye Başmüfettişi olarak görev almış mıydı? Bingöl Valisi iken, depremden sonra vatandaşlar ‘vali istifa’ diye neden haykırdı? Aydın’da kendi il binamıza astığımız pankartı zorla indirmişti. Coştukça coşuyor. AKP döneminin en coşan valisi. Koş Avni koş, coş Avni coş. Bir de parmak sallıyor vatandaşa. ‘Kavas dedim’ diyor. Ben de buradan kendi diliyle sesleniyorum, ‘Adana kavasını al da git.’ Vatandaşa küfreden adamın Adana’da valilik yapmaya hakkı yoktur.

ERDOĞAN’A YAKIŞTI
Muharrem İnce (CHP Grup Başkanvekili) Adana Valisi Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetine yakışan bir validir. ‘Ananı da al git’ diyen ‘lan’ diyen, ‘şimdi beni küfür ettireceksiniz’ diyen, ‘çağır şu sahtekârı bir dinle bakalım neymiş derdi’ diyen bir Başbakan’ın valisinin ‘o gavatı alın’ demesine şaşırmadık. İçişleri Bakanı neyi inceletecek? Valinin kavas mı, yoksa gavat mı dediğini mi inceletecek? Yoksa valinin muhatabı olan vatandaşın kavas olup olmadığını mı inceletecek? Adana Valisi hakkında bir AKP Milletvekili bazı iddialarda bulundu. O iddialar İçişleri Bakanlığı tarafından incelendi mi? Adana Valisi bu gücü nereden alıyor? Başbakan’a çok yakıştığını düşündüğüm Adana Valisi’nin yolları geçmişte kesişti mi?

Haberin Devamı

ÖZEL KORUMASINDA
Akif Hamzaçebi (CHP Grup Başkanvekili) Sayın Vali’nin tavrı kabul edilebilir bir tavır değildir. Demokratik bir devlette bir mülki amirin bu şekilde konuşması söz konusu olamaz. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Vali, Başbakan’ın özel koruması altındadır. Bu özel korumanın kapsamının çok geniş olup olmadığını ilerleyen süreçte göreceğiz.
ANKARA

Türbanlı avukata 2. Danıştay vizesi
HÜKÜMET, kadın hâkim, savcı, polis ve askerler dışında kamuda türbana izin verirken, Danıştay 8’inci Dairesi’nden türbanlı avukata 2’nci kez vize çıktı. Daire, daha önce İstanbul Barosu’na kayıtlı türbanlı avukatın davasında Avukatlık Kanunu Yönetmeliği’ndeki ‘başı açık’ ibaresini oy çokluğu ile durdurmuştu. Bu kez Konya Barosu’na kayıtlı kadın avukatın davası üzerine yönetmelikteki ibare bu kez oybirliği ile 2’nci kez durduruldu. Gerekçede, kadın avukatların başörtülü fotoğrafının kriterleri de belirlendi: “Ruhsata yapıştırılacak fotoğraf, özellikleri belirtecek nitelik taşımalı, sahibinin kolayca tanınmasını sağlamalı ve tanınmayı zorlaştıracak hiçbir unsuru taşımaması gerektiği.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!