Başbakan Erdoğan: Şemdinli'deki olay süreci bombalayan terörist saldırıdır

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğan: Şemdinlideki olay süreci bombalayan terörist saldırıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 20:54

Büyük Zafer'in 87. Yıl kutlama törenlerinleri nediniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Ankara Merkez Orduevi'nde verdiği resepsiyana Hakkari'den gelen 4 şehit haberi damga vurdu.

Haberin Devamı

Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara Merkez Orduevinde geniş katılımlı bir resepsiyon verdi.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Resepsiyonda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, "Şemdinli'deki olay süreci baltalamaya yönelik terörist bir adımdır. Ama biz emin adımlarla ilerlemeye devam  ediyoruz. Çok üzüldüm. Bu milli birlik ve kardeşliğe atılmış bir bombadır. Ancak bunlar demokratik açılıma karşı bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik girişimlerdir. Ama tabi ki bu tip saldırılar, demokratik açılımın devam etmesini engelleyemeyecek, terörle mücadeleyi engellemeyecektir. Yolumuza devam edeceğiz.  Kararlılığımız sürecek. Bu işin çözümü, milli demokratik açılım çalışmalarının devamını bozmasına izin vermeyeceğiz. Daha da azimle yolumuza devam edeceğiz." seklinde konuştu.

Haberin Devamı

Org. Başbuğ ise "yüreğimize taş koyduk. Faaliyetlere devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugün Zafer Bayramı kutlamalarında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ile konuşmasına da açıklık getirdi. Erdoğan, Baykal'a Karşıyaka'da yaşadığı olaylar yüzünden 'geçmiş olsun' dilediğini söyledi.

BAHÇELİ RESEPSİYONDA

Resesiyona katalıp katılmayacağı merakla beklenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de biraz önce salona geldi.

Bahçeli AK Parti'nin gündeme getirdiği demokratik açılım paketiyle ilgili olarak "Seçimden önce milli meseleler önem taşıyor kanaatindeyim. Yaklaşımlarımızı seçimle ilişkilendirmek seviyesizliktir. Sürecin dışında olduğumuz için yarın sayın Atalay'ın söyleyeceklereni merak etmiyoruz." dedi.

Resepsiyonda şehit haberleri nedeniyle müzik bölümü iptal edildi. Modacı Faruk Saraç'ın yönetiminde Atatürk kıyafetleri defilesi ise yapılacak.

ORG. BAŞBUĞ TÜM DAVETLİLERLE TEK TEK İLGİLENDİ

Org. İlker Başbuğ davetli olan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Töreni nasıl bulduklarını sordu. Aralarında Rüştü Asyalı ve Metin Akpınar'ın da bulunduğu sanatçılarla konuştu, onlara da töreni nasıl bulduklarını sordu. En son olarak gazilerin masasına gitti. Hepsinin elini sıktı. 97 yaşındaki bir Kore gazisiyle uzun uzun sohbet edip onun elini öptü.

Başbakan Erdoğan: Şemdinlideki olay süreci bombalayan terörist saldırıdır




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!