Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE İnovasyon Fuarı’nda Uludağ Üniversitesi standında sergilenen insansız hava aracıyla yakından ilgilenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Size sipariş veriyorum. İrtifasını 30 bin feet’e, havada kalma süresini de 24 saate çıkarın, sonra tekrar görüşelim" dediği belirtildi.
GÖRÜR GÖRMEZ SİPARİŞ VERDİ - FOTO GALERİ
Uludağ Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesiyle 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlediği ’Türkiye İnovasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda açılan Uludağ Üniversitesi standı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ve işadamlarının büyük ilgisini çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi standında öğrencilerin Harpsan Ar-Ge Mühendislik’in desteğiyle geliştirdiği "Hibrit insansız hava haracı" projesi hakkında bilgi aldı. Öğrenci Ahmet Çakır’dan, insansız hava aracının 5 saat havada kalabildiğini, 3 bin feet yüksekliğe çıkabildiğini ve piste ihtiyaç duymadan havalanabildiğini öğrenen Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:
"Çok güzel. Ancak, bunu geliştirmeniz lazım. Size sipariş veriyorum. İrtifasını 30 bin feet’e, havada kalma süresini de 24 saate çıkarın, sonra tekrar görüşelim."
İlk defa bu yıl İnovasyon Fuarı’na katılan Uludağ Üniversitesi stantı, izleyicilerin büyük ilgisini çekti. Uludağ Üniversitesi fuarda, Ahmet Çakır ve Burak Varol’un yürüttüğü ’Hibrit İnsansız Hava Aracı’nın yanı sıra Semin Poyraz’ın ’İnsansız Tarım Aracı’, Kağan Şarlar’ın ’Toroid Cam Çekirdek’, Mehmet Sarımahmut ve Didem Karakaş’ın ’Kanser Kök Hücrelerine Özgü Bir Araştırma Kiti Geliştirilmesi ve Yusuf Alp Arslan, Turan Almammadov ve Tuğce Demir’in ’Hayatbank’ (her an ulaşılabilir bir çeşit kan bankası) projeleri yer aldı.
İlk defa bu yıl İnovasyon Haftası'na katılan Uludağ Üniversitesi standı, izleyicilerin ve basının da büyük ilgisini çekti. Birçok TV kanalı Uludağ Üniversitesi standındaki öğrencilerle ve hocalarla röportaj yaptı.
Öğrenciler, fuarda şu beş projeyi sergiledi:
1- Hibrit İnsansız Hava Aracı: Ahmet Çakır-Burak Varol.
2- İnsansız Tarım Aracı: Semin Poyraz.
3- Toroid Cam Çekirdek: Kağan Şarlar.
4- Kanser Kök Hücrelerine özgü bir araştırma kiti geliştirilmesi: Mehmet Sarımahmut- Didem Karakaş.
5- Hayatbank (Her an ulaşılabilir bir çeşit kan bankası): Yusuf Alp Arslan-Turan Almammadov-Tuğçe Demir