Başbakan eleştirdi HSYK resen el koydu

Güncelleme Tarihi:

Başbakan eleştirdi HSYK resen el koydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2013 10:22

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Bu nasıl adalettir” diye tepki gösterdiği, öğretmen Şirin Ş.’nin koruma kararlarına rağmen boşanma davası açtığı eşi Mehmet Ş. tarafından sokak ortasında bıçaklanıp, zanlı kocasının ise mahkeme sorgusunun ardından serbest bırakılmasına el koydu.

Haberin Devamı

HSYK yetkilileri, medyaya yansıyan bu tip olaylarla ilgili resen harekete geçip inceleme başlatıldığını bildirdiler. Yetkililer Hürriyet’e, şunları söylediler:
“Sayın Başbakan’ın bu konuşmasından önce bu olayla ilgili inceleme başlatılıp yeni bir dosya açtık. Basında çıkan bu tip olayları ihbar kabul ediyoruz ve resen harekete geçip inceliyoruz. Bu araştırma sonrası dosya daireye gelecek, kocanın tutuklanmaması konusunda savcı ya da hakimin kusuru görülürse verilecek iznin arkasından işlem yapılabilecek.

İZMİR’E DE İNCELEME

İstanbul’da boşanmak istediği eşinin 17 bıçak darbesiyle öldürdüğü Ayşe İnce olayında olduğu gibi her olayı araştırıyoruz. İzmir’de de geçen yıl meydana gelen yine bir kadının bıçaklandığı olayla ilgili resen başlatılan incelemede sürüyor. Ankara’daki son olayı da aynı şekilde resen inceliyoruz.”

İŞTE O OLAY

Başbakan’ın eleştirdiği, HSYK’nın incelediği son olayda Ankara’da öğretmen Şirin Ş. mahkemenin üç defa koruma kararı vermesine rağmen boşanma davası açtığı eşi Mehmet Ş. tarafından 8 yerinden sokak ortasında bıçaklanmıştı. Yakalanan koca ise mahkemedeki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan hafta sonu balıkesir'de yaptığı konuşmalarda şunları söylemişti:
"Geçenlerde bir bayanı 8 yerinden bıçaklıyor, sonra öbür kapıdan serbest bırakılıyor. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. ’Bu nasıl bir adalettir?’ sorusunu ben de kendime soruyorum. Ama erklerin bağımsızlığından hareketle, bizim orada yapacak bir şeyimiz yok. Ben Adalet Bakanıma da onu söyledim. Dedim, ’Bu işin üzerine nasıl gideceksek gidelim.’ Artık biz bunları görmek istemiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!