Başarıya ‘büyük ödül’

Güncelleme Tarihi:

Başarıya ‘büyük ödül’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2001 17:01

Üniversite sınav sonuçları açıklandı, kazananlar belli oldu. Başarılı öğrencileri 'çekmek' için cazip fırsat sunan üniversiteler, okul harçlığından ücretsiz yurda, kitap masraflarından burslara kadar birçok fırsat sunuyor.

Üniversite sınav sonuçları açıklandı. Kim, hangi üniversitede, hangi bölümde eğitim göreceğini artık biliyor. Vakıf ve devlet üniversitelerinin başarılı öğrencileri kapmak için yaptığı yarışı devlet üniversiteleri kazandı.

Devlet üniversiteleri 50 ile 150 milyon lira arasındaki burs dağıtarak, öğrencileri çekmeye çalışırken, vakıf üniversiteleri de neredeyse bir profesör maaşı kadar ücreti öğrencilere her ay harçlık diye dağıtıyor.

Vakıf üniversiteleri arasında en yüksek bursu Fatih Üniversitesi veriyor. Başarılı öğrencilere ayda 600 dolara kadar harçlık ödeniyor.

ÖSS sınavı sonrasında dereceye giren öğrencileri, kendilerini tercih etmeleri için cazip burs önerileri sunan üniversiteler, öğrencilere okul harçlığını karşılama dışında, öğrenci yurtlarından ücretsiz yararlanma, yemekhane kartı verme, kitaplarını alma gibi imkanlar sunuyorlar.

Sabancı Üniversitesi:

Başarılı ol, bedava yaşa

Başarılı öğrencilere, ÖSS 2001 Sayısal ve Eşit Ağırlıklı puanda ilk 100'e girip, ilk üç tercihini de Sabancı Üniversitesi'ne yapanlara ayda 200 dolar öğrenci bursu veriliyor. Üniversite, başarılı olan bu öğrencilerin, yurt, ders kitapları ve yeni teknoloji imkanlarını da karşılıyor. Bu arada TUBİTAK tarafından hazırlanan Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na katılan ve madalya kazanan öğrencilere de aynı imkanlar sağlanıyor.

Galatasaray Üniversitesi:

Yardıma ihtiyacı olana destek

Üniversiteye dereceyle giren öğrencilere herhangi bir burs verilmiyor. Ancak, ihtiyacı olan ve kendilerine başvuran öğrencilere ekonomik durumlarına göre eğitimleri boyunca destek sağlanıyor.

Yeditepe Üniversitesi:

Başarıya ABD master'ı

ÖSS 2001'de ilk bine giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere aylık 100 milyon TL'lik eğitim bursu veriyor. Başarılı olan bu öğrenciler, öğrenci oteli ve yemek olanaklarından da ücretsiz olarak yararlanıyor.

ÖSS 2001'de ilk iki bine giren öğrenciler de eğitim bursu dışında öğrenci otelinde kalıp, ücretsiz yemek yiyebiliyor.

ÖSS 2001'de ilk bine giren ve üniversitenin Hukuk Fakültesi'ni tercih eden öğrencilere ayda 300 milyon TL 'Rektörlük Özel Bursu', yemekhane ve öğrenci otellinden ücretsiz olarak yararlanma ve mezuniyet sonrasında ABD South Teksas Üniversite'sinde burslu yüksek lisans yapma hakkı tanıyor.

Fatih Üniversitesi:

Profesör maaşı kadar burs

ÖSS 2001'de ilk bine giren ve kendilerini tercih edenlere aylık 600 dolar maaş bağlıyor.

Sınavda ilk 500'e girenlere ayda 450 dolar, ilk bine giren öğrencilere de 300 dolar burs veriliyor.

Ayrıca üniversitenin burslu bölümünü kazanan bütün öğrenciler de ayda 100 dolar öğrenci yardımı alıyor.

Kültür Üniversitesi:

Ayda 300 milyon TL

Sınavda yüzde 5'lik ilk dilime giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere ayda 300 milyon lira öğrenim bursu veriyor.

Beykent Üniversitesi:

Ayda 100 dolar

ÖSS sınavı sonucunda ilk iki bine giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere ayda 100 dolar öğrenci bursu veriyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi:

Öğrenci yardımı 100 milyon TL

Üniversitenin burslu bir bölümüne yerleştirilen öğrencilere ayda 100 milyon lira öğrenci yardımı yapılıyor.

Haliç Üniversitesi:

İlk bine ücretsiz

ÖSS 2001'de ilk bine giren ve kendilerine tercih eden öğrencilere üniversitenin kazandıkları bölümünde ücretsiz olarak eğitimlerini sürdürmesini sağlıyor.

Işık Üniversitesi:

Ortalamayı tutturana ücretsiz

Bir yıllık öğrenim süresi sonunda not ortalaması 4 üzerinden 3.5 ve daha yukarı olan öğrencilerine yüzde 100'e varan eğitim ücreti bursu sağlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi:

Kitap ve ücretsiz yemek

Tercih ettiği bölümü ilk sıralarda kazanan öğrencilere 50 milyon liralık kitap bursu, 50 milyon liralık gereksinim bursu ve yemekhaneden ücretsiz yararlanma imkanı sağlanıyor.

Maltepe Üniversitesi:

Tam burs veriyor

ÖSS 2001'de ilk 100'e girip Maltepe Üniversites'ini tercih edenlere tam burs, ilk 500'e girenlere ise yarım burs veriliyor. Akademik yıl sonunda başarılı olan öğrencilere ise ücret indirimi yapılıyor.

Marmara Üniversitesi:

Ortalamayı tutturanlara

Marmara Üniversitesi Vakfı, her akademik yılın sonunda not ortalamasına göre başarılı olan ilk bin öğrenciye geçtiğimiz yıl ayda 90 milyon lira verdi. Bu yıl ücretler yeniden belirlenecek. Nihat Sayar Eğitim Vakfı ise ilk 50 başarılı öğrenciye burs veriyor.

Hacettepe Üniversitesi:

İlk sıralara burs

ÖSS Sayısalda ilk 500'e, Eşit Ağırlıkta ilk 50'ye, Dil puanında ilk 25'e, Sözelde ilk 20'ye giren ve üniversiteyi birinci tercih olarak yazan öğrencilere her ay 75 milyon TL öğrenci bursu veriliyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi:

Ayda 90 milyon TL

Tercih ettikleri bölümlere birinci, ikinci ve üçüncü olarak giren öğrencilere ve üniversite'de yıl sonunda not ortalamasına göre ilk 10'a giren öğrencilere aylık 90 milyon lira burs veriliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi:

Burs ve ücretsiz yurt

ÖSS Sayısal puanda ilk 2000'e giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere para ve yurt bursu veriyor. Üniversite ÖSS Sayısal'da ilk 500'e girenlere ayda 150 milyon TL karşılıksız burs ve tek veya iki kişilik yüksek standartlardaki yurtlarda ücretsiz konaklama sağlıyor.

Sınav sonucunda İlk 501-1000 arasına girenlere ayda 80 milyon lira karşılıksız burs ve üç kişilik standart yurtlarda ücretsiz konaklama; ilk 1001-2000 kişiye de ayda 50 milyon lira karşılıksız öğrenim bursu ve yurtlara öncelikli girme imkanı tanıyor.

İstanbul Üniversitesi:

Başarılı öğrenciye harçlık

ÖSS 2001'de ilk 500'e giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere karşılıksız burs veriyor.

Mimar Sinan Üniversitesi:

Burs vermiyor

ÖSS sınav sonuçunda dereceye giren ve kendilerini tercih eden öğrencilere özel bir burs vermiyor.

Koç Üniversitesi:

Burs vermiyor

ÖSS sınavı sonrasında dereceye girip kendilerini tercih eden öğrencilere özel bir burs vermiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!