Barış harekatının uçağı, dalışçılar için batırılac

Güncelleme Tarihi:

Barış harekatının uçağı, dalışçılar için batırılac
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 12:07

Antalya’da belediye, turizm sezonunu uzatmak için birbirinden ilginç projeler uyguluyor.

Haberin Devamı

Barış harekatının uçağı, dalışçılar için batırılac
Antalya’da belediye, turizm sezonunu uzatmak için birbirinden ilginç projeler uyguluyor. Tekirova Belediyesi, dalış turizmine ilgiyi artırmak için Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan C-47 Dakota Kargo Uçağını Eylül ayında denize batıracak.

Tekirova Belediyesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yaptığı protokolle Kıbrıs Barış Harekatı’nda asker ve malzeme nakliyesi yapan kargo uçağını devraldı. 6 ay boyunca sergilenerek turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği uçak, Eylül ayında yapılacak törenle batırılacak. 6 ay sonra da dalış tutkunlarının hizmetine girmiş olacak.

Kargo uçağından sonra hedefininin zırhlı tank olduğunu belirten Başkan Üras,  bunun için de görüşmelere başladıklarını açıkladı. Silahlı kuvvetlerin bu fikre de sıcak baktığını söyledi.

Haberin Devamı

BALONLARLA TAŞINACAK

Tekirova’nın Üç Adalar Bölgesinde dalış turizminin hizmetine girecek olan kargo uçağı, Kayseri 2. Hava Bakım ve İkmal Komutanlığı’ndan tırla getirildi. Denize taşınması ise balonla yapılacak. Batırılmadan önce denize zararlı maddelerden temizlenecek olan C-47 tipi uçağın uzunluğu 20 metre. Kanat uzunlukları 30 metre, ağırlığı ise 7.7 ton.

Belediye Başkanı Üras, geçmişte uçağı kullanan pilotu da davet ettiklerini belirtirken, “Üç Adalar Bölgesi Avrupa’nın 10 dalış bölgesinden biri” dedi. Üras, uçağın Tekirova’nın 4-5 kilometre açığına taşınacağını ve orada batırılacağını söyledi. Uçak batırıldıktan sonra batıkta mercanların oluşacağını ve balıkların gelmeye başlayacağını anlatan Üras, 5-6 ay sonra dalış meraklılarının gezebileceğini vurguladı.

Üras amaçlarının Tekirova bölgesinde turizm sezonunu uzatmak olduğunu belirtirken, bunun için turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi. 12. Doğa Sporları Olimpiyatının bu yıl 19-23 Ekim tarihleri arasında Antalya’da yapılacağını anımsatan Üras, Kemer ve Antalya Cam Piramit alanında iki olimpiyat köyü kurulacağını belirtti. Olimpiyatlara 15 bine misafir beklediklerini ifade eden Üras, Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği ve belediye olarak çok sayıda sürpriz proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan C-47 Dakota Kargo Uçağı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılan çalışmalar sonrasında,  Kayseri 2. Hava Bakım ve İkmal Komutanlığından tırlarla Tekirova'ya getirildi.. C-47 uçakları 20 metre uzunluğunda, 30 metre kanat uzunluğu dahil genişliğinde ve 7.7 ton ağırlığında.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!