Baraj gölünde deniz bisikleti faciası

Güncelleme Tarihi:

Baraj gölünde deniz bisikleti faciası
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 00:00

Antalya’da 3 kadın opera sanatçısı, Köprüçay Barajı’nda gezdikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu akıntıya kapıldı. İkisi boğularak yaşamını yitirirken diğeri kurtarıldı.

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi’nin (ANTDOB) koro sanatçıları Gülruh Tokoğlu (36) ve Filiz Şamiloğlu (39) ile suflöz-sunucu Ümran Özdoğan (40), pazar günü güzel havadan etkilenerek Serik İlçesi’ne geldi. Köprüçay Barajı’nda gezmek isteyen 3 kadın sanatçı, Kemal Gündoğdu’ya ait Konikral Balık Restoran’da yemek yedikten sonra, restoranın önünde duran deniz bisikletine binerek baraj gölüne açıldı. Göldede tur atan 3 bekár arkadaş, saat 16.30 sıralarında barajın ayaklarını ve akan suyu görmek için şelaleye yaklaştı.

Gülruh Tokoğlu’nun "Orası tehlikeli, gitmeyelim" uyarısına rağmen, arkadaşları bisikletin yönünü şelaleye çevirdi. Akıntıyla hareket eden deniz bisikleti, suyun yüksekten aktığı yere yaklaşırken bir anda alabora oldu. 3 kadın sanatçı, sürüklenmeye ve akıntılı suyla boğuşmaya başladı.

Kadınların çığlığını duyan çevredeki restoran işletmecileri, hemen yardıma koştu ve 3 kadın karaya çıkartıldı.

BİRİ KURTARILABİLDİ

Ancak Filiz Şamiloğlu’nun nefes alıp verdiği, Ümran Özdoğan ve Gülruh Tokoğlu’nun öldüğü anlaşıldı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Şamiloğlu tedavisinin ardından taburcu edildi. 2 kadın sanatçının cesedi Antalya Devlet Hastanesi morguna konulurken, deniz bisikletini bulunduran restoranın sahibi Kemal Gündoğdu ise kız kardeşinin düğününde gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Tokoğlu ve Şamiloğlu’nun ailesi Ankara’dan, Özdoğan’ın ailesi İzmir’den Antalya’ya geldi. ANTDOB çalışanları, kaza haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Dün Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde cenazeler için tören düzenlendi. ANTDOB çalışanları, iki arkadaşlarını gözyaşları içinde uğurladı. Yüzme bildiği için ölümden kurtulan Filiz Şamiloğlu, tabutların önüne geçerek, "Beni de yanınıza alın. Ben de ölmediğim için affedin. Bana haklarını helal etmeyecekler" diyerek gözyaşı döktü. Arkadaşlarının güçlükle sakinleştireye çalıştığı Şamiloğlu baygınlık geçirdi.

Beni de yanınıza alın

Filiz Şamiloğlu, cenazede sinir krizleri geçirdi. Yaşamını yitiren iki arkadaşının tabutları taşınırken Şamiloğlu, "Beni de yanınıza alın. Ölmediğim için beni affetmeyecekler diye ağladı. Şamiloğlu’nu (ortada) arkadaşları güçlükle teskin etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!