Bankalar tehlikeden uzaklaşmayı yine başardı

Güncelleme Tarihi:

Bankalar tehlikeden uzaklaşmayı yine başardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 10:00

New York Times, başyazısında, milyonlarca ABD’linin mağdur olduğu konut krizi başta olmak üzere, müşterilerine karşı sorumlu olan bankaların federal düzenleyicileri ve yasaları nasıl etkisiz kılmaya çalıştığına değindi:

Haberin Devamı

ABD’liler, bankaların haciz davalarında müşterilerine kötü muamelede bulunduğunu biliyor. Örneğin, sahte mahkeme belgelerini dosyalamak bir alışkanlık haline geldi. Soruşturmalar yapıldı. Federal hükümetin ve eyalet hükümetlerinin düzenleyicilerinin önlem almasını bekliyoruz. Ancak bir hayal kırıklığına hazır olun.

 

Bu haftanın başlarında, federal banka düzenleyicileri ve ABD’nin büyük bankalarının bir araya gelerek, bankaların skandal hatalarını ele alacak bir anlaşmayı feshetmesi bekleniyor. En kötü ihtimal, bu girişimlerin bankaları sorumlu tutmak için gösterilen çabaları engellemeyi amaçladığı. Ancak ipotek hacizlerindeki sıkıntıyı hafifletmesi beklenmiyor.

Haberin Devamı

 

Tüm ev sahipleri bu gelişmelerden zarar görecek. Konut krizinde 6.7 milyon ev çoktan kaybedildi. 2012 içinde, 3.3 milyon daha kaybolacak. Ev teminatlarındaki kayıp şu ana kadar 5.6 trilyon dolar ve bu artış konut fiyatlarının genel olarak artmasına nende oluyor.

 

Bankalar mevcut yasalara ve anlaşmalara uymalı. Geçmişteki ihlallerini temizlemek için bağımsız danışmanlar kiralamalı, daha doğru karar ve yasak ücretlerin kanıtını görmek için yakın dönemdeki haciz örneklerini incelemeliler.

 

Ancak danışmanlar, bankalar tarafından seçilecek, böylece değerlendirmelere karar veren yine banka olacak. Düzenleyiciler, bankaların kendi uygulamalarını onaylayacak. Kısaca, neyin uygun olmadığına karar vermek bankaların elinde.

 

Daha da kötüsü var. Tüketici avukatları, bankaların hacizlerde yaşana uygunsuzlukları düzelten ve cezalandıran yasal anlaşmaları değiştirmeye çalışabileceğini belirtiyor. Bankalar aynı zamanda, Tüketici Finansı Koruma Bürosu’nun borç alanları korumak için ek kural getirmesini, aşırı düzenleme olarak tartışmaya açabilir.

Haberin Devamı

*Bu yazı, "Banks Are Off the Hook Again" başlıklı makaleden derlenmiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!