Bankada 8 ceset

Güncelleme Tarihi:

Bankada 8 ceset
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avustralya'da terk edilmiş bir banka kasasında 8, bir evin bahçesinde de çöp poşetiyle gömülmüş 1 ceset bulundu. Esrarengiz olay polisi alarma geçirirken, üç kişi yakalandı.

Korkunç cinayet zincirini ortaya çıkaran soruşturma geçen yıl başladı. Polis esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Elizabeth Haydon'un (37) peşine düştü. Deliller ve görgü tanıklarının ifadeleri polisi, geçen cuma günü Adelaide Kenti'nin 150 km kuzeyindeki Snowtown Kasabası'nda artık kullanılmayan bir banka kasasına getirdi.

6 varil 8 ceset

Banka kasasında 6 plastik bidon içinde 8 ceset bulan polisler dehşete kapıldı. Kasada ayrıca cesetleri parçalamak için kullanıldığı sanılan bir varil asit bulundu. Öldürülenlerin çoğunun erkek olduğunu saptayan polis, cesetlerden birinin Elizabeth Haydon'a birinin de sübyancılıktan daha önce hüküm giymiş Barry Lane'e ait olduğunu sanıyor. Eldeki ipuçlarını değerlendiren polis, Adelaide'deki bir evin bahçesinde de çöp torbasıyla gömülmüş bir ceset buldu.

Sigorta parası için mi?

Seri cinayetle ilgili olarak Elizabeth Haydon'ın eşi Mark Haydon (40) ile birlikte arkadaşları John Bunning (32) ve Robert Wagner (28) tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Bazı kurbanlarla sanıkların birbirlerini tanıdığından yola çıkan polis, cinayetlerin sigortadan para almak için işlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Polis, dehşet verici cinayet zincirindeki kurban sayısının artmasından endişe ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!