Bando eşliğinde Adana kebap turu

Güncelleme Tarihi:

Bando eşliğinde Adana kebap turu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 01:57

İlginç çıkış ve oynamalarıyla tanınan Çevre Bakanı Aytekin, Adana'ya da renk kattı... Çiftetelli oynarken başından paralar atılan Aytekin, Belediye Bandosu eşliğinde Adana kebap yedi, Seyhan Nehri'nde tekne turu yaptı. Bando da başka bir tekneyle bakanı takip etti.

Her gittiği yerde oynamasıyla tanınan Tekirdağlı Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, bu geleneğini dün de bozmadı. Folklorcularla çiftetelli oynayan Aytekin, Belediye Bandosu eşliğinde öğle yemeği yiyip Seyhan Nehri'nde tekne turu yaptı, ud çalanları dinledi, kadınların Kadınlar Günü'nü değil Anneler Günü'nü kutladı. Bakanlığıyla ilgili koordinasyon toplantısına katılmak için Adana'ya gelen Aytekin, güne Çevre İl Müdürlüğü'nü ziyaretle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından getirtilen çiçekleri, günün anlamına uygun olarak bir bayana vermesi istenen Aytekin, Çevre İl Müdürü Dr. Hatice Aysan'a verdi. Aytekin, Seyhan İlçe Belediyesi'nce yaptırılan Doğal Park'ın açılış töreninde folklörcülerle birlikte çiftetelli oynadı. Bu sırada kimliği belirlenemeyen, ancak kuyumcu olduğu ifade edilen bir yurttaş, Bakan'ın başına çok miktarda İran parası attı. Aytekin, havuzlarında kaz ve ördeklerin yüzdüğü, süs balıklarının dolaştığı parkın içindeki mağara şeklindeki şark köşesinde oturup, ud çalanları dinledi.

Aytekin, Seyhan Nehri kıyısındaki TSYD tesislerinde öğle yemeği olarak Adana Kebabı yerken, belediye bandosu da bir tekne ile nehirde tur atıp konser verdi. Aytekin daha sonra, Aytaç Durak tarafından organize edilen tekne turuna katıldı. Bu arada belediye bandosu da başka bir tekne ile Bakanın bulunduğu tekneyi takip etti.

Anneler Günü kutlu olsun...

Çevre İl Müdürlüğü binasını gezip, çalışanlarla sohbet eden Aytekin, çevre gönüllülerinin toplantı yaptığı odaya girip selam verirken, yanlışlıkla Kadınlar Günü yerine ‘‘Anneler Gününüz kutlu olsun’’ dedi. Uyarılınca da, ‘‘Farketmez... Nasıl olsa her iki gün de sizin’’ diyerek, yanlışını düzeltti.

Tekirdağlı'ya, ‘Aman Adanalı’yı çaldılar

Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Seyhan Nehri kıyısında Adana kebabı yerken, Belediye Bandosu konser verdi. Daha sonra tekne turuna katılan Bakan'ın teknesini, Belediye Bandosu da başka bir tekne ile takip etti. Bando Kayahan'ın 'Gönül Sayfam' ve 'Aman Adanalı' şarkılarını seslendirdi. Gezi ve konserden son derece memnun olan Aytekin, bandoyu alkışladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!