Bandırma'da Hürriyet Treni coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada Hürriyet Treni coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 12:42

HÜRRİYET Gazetesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) işbirliğiyle oluşturulan ‘Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür’ treni, bugün Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde, belediyenin bando takımı eşliğinde coşku içinde karşılandı.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi bugün Hürriyet Treni’ni ağırladı. Hürriyet Treni Bandırma Garı’nda Kaymakam Salih Keser, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Garı Müdürü Hüseyin Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Sencar, resmi kurumların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Kızılay Bandırma Şubesi yetkilileri, Bandırma Sosyal Hizmetler Çocuk yuvasından çocuklar, Bandırmaspor Kulübü minikler futbol takımı, Banvit minikler basketbol takımı, işadamları, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Kurumsal İletişim Koordinatörü ve bu projenin mimarı Timuçin Tüzecan, Hürriyet Kurumsal İletişim Müdürü Evrim Sümer, Hürriyet Aile İçi Şiddete Son Kampanyası Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu çiçeklerle karşılandılar.

Karşılama töreninde konuşma yapan Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Hürriyet Gazetesi’nin kuruluşu ile Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60’ıncı yıldönümleri nedeniyle organize edilen projenin çok anlamlı olduğunu söyledi. Hürriyet Treni’ni Bandırma’da ağırlamaktan dolayı şeref duyduklarını belirten Kaymakam Salih Keser, “İnsan haklarının önemini bu etkinlikle duyuran, aynı zamanda demiryollarının önemine yeniden dikkat çeken Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nı yürekten kutluyorum” dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın ise Marmara’nın en güzel ilçelerinden biri olan Bandırma’da Hürriyet Treni’ni ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu projenin, yıllardır ihmal edilen demiryollarına en büyük kazancı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkan Recep Eraydın, “Türkiye’de bir ekol olan Hürriyet Gazetesi’nin, Hürriyet Treni ile Bandırma’ya gelerek, okurlarıyla buluşması bizleri çok sevindirdi. Hürriyet Treni’ne her zaman destek vereceğimizin bilinmesini istiyorum” diye konuştu.
Hürriyet Gazetesi’nin eski sayılarının yer aldığı sergiyi gezen il yöneticileri, Hürriyet Treni’nde yapılan ‘Aile İçi Şiddete Son’ konulu toplantıya katıldı. Trende ayrıca, Kaymakam Salih Keser ile Belediye Başkanı Recep Eraydın’a doğdukları gün yayımlanan Hürriyet Gazeteleri armağan edildi.

Öte yandan, ünlü illüzyonist Kubilay Tunçer miniklere ve öğrencilere trende çeşitli gösteriler yaparken, garda kurulan standlarda vatandaşlara Bandırma’nın ünlü Manyas Peyniri ve tavuk ikram edildi. Bandırma Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri ise beğeniyle izlendi. Bandırma Garı’nda Yaysat tarafından ücretsiz Hürriyet Gazetesi dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!