Güncelleme Tarihi:
Avukat Hakan Tunçkol'un Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Bakanlık Bürosu'na sunduğu dilekçede, yerel mahkemenin kararının hukuka aykırı olduğu belirtilerek, "Son TÜBİTAK raporu ile hükme tesir eden ve hükme dayanak yapılan bir delil 5 no’lu hard disk şüpheli hale gelmiştir. Ceza muhakemesinin en temel ilkesi 'şüpheden sanık yararlanır'dır. Müvekkillerim kim ve kimlerin ne maksatla hazırladığı belli olmayan dijital listelerde sadece adı geçtiği için ağır bir ceza tatbikine tutulmuştur. Müvekkillerimin bulunduğu konum rütbe ve görevler suçlamayı gerçekleyebilecek düzeyde ve ölçüde olmadığı gibi olası bir darbeye destek verme veya zemin hazırlama gibi bir kastı veya durumu yoktur" denildi.
Avukat Tunçkol'un dilekçesi şöyle devam etti, "Müvekkillerimin beraat edeceği bir davada hele ki bu kadar ağır cezalar almaların anlamak mümkün değildir. Bu kadar çok bilirkişi raporu varken yargılamadan sonra yargılamaya konu deliller hakkında gerçek olmadığına dair birçok bilirkişi raporu ve şüphe varken yargılamanın yenilenmesi kaçınılmazdır. Hukukun temel ilkelerine aykırı olan bu kararın yazılı emir yolu ile bozulması için gereğinin yapılmasını saygı ile bilgilerinize arz ederiz"
‘KANUN YARARINA BOZMA OLAMAZ’ İDDİASI
Başvuruyu değerlendiren bazı hukukçular ise, mahkeme kararlarında kanun yararına bozma olamayacağını, ancak temyiz yapılabileceğini ifade ettiler.