Güncelleme Tarihi:
Yıllar süren davada avukatların, sanık yakınlarının ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladığı büfe sahibi de karar çok sevindiği söyledi.
Son Çare Büfe’nin sahibi Özdem Büber, “Biz yıllardır buradayız. Balyoz ve Ergenekon’dan yargılananların aileleri bizim müşterimizdir. Bu insanların özgür olmalarına çok sevindim. Çok iyi oldu. İşlerimin azalması beni üzmüyor. Bu insanlar özgür olsun yeter. Ben kendime başka ekmek kapısı da bulurum. Çok sevindim” diye konuştu.
SİLİVRİ ÇADIRI MÜZE OLABİLİR
Ergenekon ve Balyoz davalarının ardından Silivri Cezaevi’nin hemen yanında kurulan nöbet çadırının akıbeti de merak konusu oldu. Çadırın sorumlusu Hıdır Hokka, Ergenekon davasında tüm sanıkların tahliye edilmesinin ardından “Cezaevindeki son komutan çıkıncaya kadar çadır burada kalacak” demişti.
Hıdır Hokka Silivri Cezaevi’nin önünde tahliyeleri beklerken çadırla ilgili kararlarını Hürriyet’e şöyle anlattı:
“Bizim bugün Silivri’deki 1014’ncü günümüz. Bugün mutlu haberi aldık. Şimdi çadırın toplanıp toplanmayacağıyla ilgili farklı görüşler var. Silivri Cezaevi’nde yatan komutanların kıyafetlerinin müze şeklinde burada sergilenmesini istediler. Ama bunun yanında biz çadırı kurduğumuz arazinin kirasını veriyoruz. Çadırın masrafları da var. Bunlar da işadamları tarafından karşılanıyor. Çadırı kaldırıp kaldırmayacağımız kesin değil. Pazar günü, saat 14.00’te cezaevinden tahliye olanlarla birlikte bir şölen yapacağız. O zaman Silivri’deki çadırın ne olacağına karar vereceğiz."