Balyoz Davası'nda emekli Tuğamiral Çakmak'a tahliye

Güncelleme Tarihi:

Balyoz Davasında emekli Tuğamiral Çakmaka tahliye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 06:03

Balyoz Davası’ndan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve akciğer kanseri nedeniyle Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören tutuklu Tuğamiral Cem Aziz Çakmak (50), hastalığından dolayı infazı altı ay ertelenince dün gece tahliye oldu. Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın tahliye haberini alınca Twitter'dan ilk sözü “3 yıldır elimden bir kumpasla alınan özgürlüğümün bir tümörle geri verilmesi ne acı” şeklinde oldu.

Haberin Devamı

Hakkında geçici süreliğine tahliye kararı verilen Çakmak’ın ilk geceyi kızı Tuğçe Çakmak Kara’nın evinde geçireceği, daha sonra da Ankara GATA’da tedavisine başlanacağı öğrenildi.

Silivri Cezaevi’nden hastalığı nedeniyle 14 Ocak 2014 günü Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak hakkında hastalık teşhisini içeren bir rapor hazırladı. Raporda Çakmak’ın akciğerinde kitle tespit edildiği, hastalığının 4. evrede olduğu ve hastanın radyoterapi ve kemoterapi tedavisini eşzamanlı olarak onkoloji servisinin bulunduğu bir hastanede yatarak sürdürülmesinin uygun olacağı belirtildi. Bunun üzerine Çakmak’ın avukatı infazın ertelenmesi için savcılığa başvuruda bulundu. Savcılığın talebi üzerine Adli Tıp Kurumu, incelediği raporu 31 Ocak 2014 günü onaylayarak Bakırköy İnfaz Savcılığı’na gönderdi.

Haberin Devamı

Raporun geldiği haberini alan Çakmak’ın ablaları Filiz Çakmak ve Deniz Andaç kardeşleri Cem Aziz Çakmak’a kavuşacakları umuduyla soluğu Cuma günü Bakırköy Adliyesi’nde aldı. Ancak Çakmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün de “Toplum içine çıkmasında bir sakınca yoktur” yazısı gelmesi gerekiyordu. Bürokratik işlemlere takılan yazı bir türlü gelmedi. Yazı bir gün sonra dün İnfaz Savcılığı’na kurye ile gönderildi. Savcı, infazı 6 ay erteleme kararını imzalayıp Silivri Cezaevi’ne gönderdi.

TAHLİYE EDİLDİ

Cem Aziz Çakmak, Siliviri Cezaevi’nden tahliye kararının hastaneye ulaşmasının ardından tahliye edildi.

''ÖZGÜRLÜK ŞU ANDA BENİM İÇİN BİRŞEY İFADE ETMİYOR''

Çakmak tahliyesine ilişkin DHA muhabirine yaptığı açıklamada da bu şekilde bir tahliye talep etmediklerini belirterek, "Valla böyle planlamadık, 3 sene boyunca herkes masumiyetimizi bildiği halde bizi dışarı çıkartmadılar. Şu anda küçük bir tümör bizi buradan dışarıya serbest bıraktı. Tabi serbestlik veya özgürlük şu anda benim için bir anlam ifade etmiyor. İçeride o kadar insan kaldığı sürece de özgürüm demeyeceğim. Sadece kısa bir ara verdim diyorum. Bu arada da sağlığımın bozulmasına neden olan illetten kurtulmaya çalışacağım. Bütün bu süreç boyunca bana destek olan tüm arkadaşlarıma, yolladıkları mektuplarla beni enerjiye boğan tüm silah arkadaşlarıma ve komutanlarımıza bana gösterdikleri yakın ilgiden ve aileme verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

''1 AĞUSTOS’A KADAR TAHLİYE EDİLDİK''

Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın ablası Filiz Çakmak kardeşinin tahliye edilmesi ve sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu 6 aylık bir erteleme, 1 Ağustos’a kadar süresi var. Kardeşim Cem’in hastalığının tedavisi için yoğun bir şekilde çalışarak ne yapılması gerekiyorsa bunu sağlayacağız. Bütün çaba ve gayretimizle bu konuda yoğunlaşacağız. Cem bu hastalığa Silivri’de 6 ay önce yakalanmış ama yeni teşhis konuldu. Bu hastalığa yakalanması Silivri’nin fiziki koşulları hem de bu süreçte büyük bir haksızlık yaşandı ve onun bünyesi bu sürece isyan etti" dedi.

''BU HASTALIK CEM’İN HAYATININ SON BULMASINA SEBEP OLABİLİRDİ''

Haberin Devamı

Abla Filiz Çakmak, 3 yıldır Balyoz davasıyla mücadele ettiklerini vurgulayarak, "Bu yaşanan olaylar sırasında Cem’in ciğerinde bir hastalık oluşturdu. Bu hastalık Cem’in hayatının son bulmasına sebep olabilecek kadar gerçek bu durumu kabul etmek çok zor. Buda bir mücadele sonuçta. Bir söz vardır Allah Acınızı unutturmasın diye biz bu hastalıpu duyduktan sonra, acımızı unuttuk. Cem’in hayatı bizim için çok daha önemli, hapis hayatı yaşaması, haksız yere hapis yapması gibi şeylerin üzerine bir sünger çekecektik ama şimdi bu olayla nasıl mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"EN BÜYÜK İLAÇ ÖZGÜRLÜK"

Filiz Çakmak, tutuklu bulunan hasta kişilere özgürlüklerinin verilmesi gerektiğine değinerek yetkilere seslendi:
"Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnsanlar ızdırap ve acı çekiyor. İnsanlar özgürce tedavilerini olsun. Bu hastalıklarla Silivri koşullarında, nasıl baş etsin bu insanlar. Hastalıkları sürecinde alacakları en büyük ilaç özgürlüktür. Bunu bize çok görmesinler, yetkililer bu sesi duysun ve özgürlüklerini versinler. Lütfen Fatih Hilmioğlu ve diğer hastalara bu özgürlük tanınsın"

HASDAL'DA DÜĞÜN

Haberin Devamı

Cem Aziz Çakmak’ın kızı Tuğçe, 29 Eylül 2013 tarihinde Yasin Kara ile Üsküdar Evlendirme Dairesinde nikahlandı. Tümamiral Çakmak, kızının nikahına büyük bir çelenk gönderdi.

Balyoz Davasında emekli Tuğamiral Çakmaka tahliye

Kırmızı ve beyaz karanfillerden yapılan çelengin ortasında ise, kocaman bir denizci çapası işareti vardı. Çelengin üstünde “Canım kızıma mutluluklar” yazıyordu. Tuğçe Çakmak, çelengi gördüğünde gözyaşlarına boğuldu. Yeni evli çift nikahtan sonra soluğu Hasdal Cezaevi’nde aldı.

Balyoz Davasında emekli Tuğamiral Çakmaka tahliye

Cezaevindeki bir saatlik sembolik düğünde tutuklu tüm komutanlar bir koridor oluşturdu, Tuğçe ve Yasin içinden yürüdü. Orkestrası tutuklu komutanlardan oluşan kısa düğünde Tuğçe, babasıyla dans ederek hayalini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Balyoz Davasında emekli Tuğamiral Çakmaka tahliye

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!