Balıkersir'de 'Cemre-Zehir' operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Balıkersirde Cemre-Zehir operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2006 18:23

Balıkesir Emniyet Müdürlüğünce, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptıkları iddia edilen iki örgüte yönelik düzenlenen operasyonda, 2'si kadın, 2'si üniversite öğrencisi 24 kişi gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen iki örgütün kentte silah ve uyuşturucu satışı gerçekleştireceği ihbarını alan güvenlik güçlerince, ”Cemre-Zehir” adı verilen operasyon düzenlendi.
Balıkesir kent merkezi ve Adana'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, örgüt liderleri oldukları öne sürülen Rıdvan T. ve Mustafa D'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın, 2'si üniversite öğrencisi 24 kişi yakalandı.
Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan arama, 1 kilo 150 gram esrar, 60 kök Hint keneviri, 1 kaleşnikof silah, 4 ruhsatsız tabanca ve bir av tüfeği ile 82 adet mermi ve fişek ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 7 kişinin daha arandığı, cezaevinde tutuklu bulunan 5 kişi hakkında da yasal işlem yapıldığı bildirildi. Gözaltındaki zanlıların, sorgulamalarının ardından, “Teşekkül oluşturmak suretiyle uyuşturucu madde ve silah ticareti yapmak, uyuşturucu maddenin alınmasında ve satılmasında aracılık etmek, bu maddelerin saklanmasında yardımcı olmak, uyuşturucu madde bulundurmak, kullanmak, uyuşturucu madde ticaretinden kazanç elde etmek ve izinsiz Hint keneviri bitkisi yetiştirmek” suçlarından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

-EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA-

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte ilk 5 ayda organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 130 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 70'inin tutuklandığını söyledi.
Bu sürede, uyuşturucu ve silah kaçakçılarına yönelik operasyonlarda, 17 tabanca, 7 av tüfeği, 12 kilogram esrar, çeşitli çap ve silahlara ait 400 mermi ve fişek, 150 kök Hint keneviri ile çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirten Uzunkaya, şöyle konuştu:
“Kamuoyunun vicdanı rahat olsun. Organize suç örgütlerine karşı yasaların bize verdiği yetkiyi kullanmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu kişileri en kısa sürede yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız bu tür suç örgütlerine yönelik en küçük bilgi ve duyumlarını emniyet teşkilatıyla paylaştıklarında, Balıkesir'i bu suç örgütlerinden elbirliğiyle temizleriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!