Güncelleme Tarihi:
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Doğan Atay, ortalama balık tüketiminin İspanya'da 44, Türkiye'de ise 6.7 kilogram olduğunu söyledi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü tarafından düzenlenen 3. Su Ürünleri Sempozyumu'nda konuşan Prof. Dr. Doğan Atay, su ürünleri üretiminde 1990 yılından sonra önemli düşüşlerin yaşandığını belirtti. Su ürünlerinde üretimin düşmesinin en önemli nedenin denizlerdeki kirlilik ve bürokratik engeller olduğunu belirten Prof. Dr. Doğan ‘‘Dünyada kişi başına ortalama balık tüketimi 19 kilogram. Bu İspanya'da 44, Portekiz'de 36, Fransa'da 18, Türkiye'de ise sadece 6.7 kilogramdır’’ dedi.