Bakanlık Boğaz'daki kaçak inşaat için harekete geçmişti... Başsavcılığa 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2024 17:49

İstanbul Üsküdar'da Boğaz'daki kaçak inşaat tepkilere neden olmuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada inşaatın Bakanlık tarafından durdurulduğu ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ekiplerimizin, İstanbul ili Üsküdar ilçesi Vaniköy Mahallesi’nde, “Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi”nde yer alan bir yapıda yaptığı inceleme neticesinde, yapı inşaat izin belgesinin Bakanlığımıza ibraz edilmemesi ve inşa faaliyetinin ruhsatsız olarak sürdürüldüğünün tespitiyle inşaat, Bakanlığımız tarafından durdurulmuştu. Bakanlığımız, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda bulundu.

Bakanlık Boğazdaki kaçak inşaat için harekete geçmişti... Başsavcılığa 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu

Bakanlığımızın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Söz konusu yapının; imar kirliliğine neden olduğu, 'Tescil Edilen Sit Alanları, Korunması Gerekli Kültür-Tabiat Varlıkları ile Korunma Alanları'nın zarar görmesine sebebiyet verme' suçlarından Bakanlığımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Süreç titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Bakanlık Boğazdaki kaçak inşaat için harekete geçmişti... Başsavcılığa 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu

BAKAN TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dün yaptığı açıklamada konuyla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü vurguladı. Bakan Tunç, 'İstanbul’un Üsküdar ilçesi Vaniköy semtinde bulunan ve Boğaziçi Öngörünüm Bölgesinde yer alan yapıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanununun 184. Maddesi uyarınca “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştır. Dünyanın göz bebeği İstanbul’umuzun doğasını bozacak hiçbir olumsuzluğa asla müsaade edilmeyecektir.' ifadelerini kullandı.

Bakanlık Boğazdaki kaçak inşaat için harekete geçmişti... Başsavcılığa 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE: GÖZ YUMMAK İHANET ETMEK DEMEKTİR

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, dün sosyal medya hesabından Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşaata ilişkin, "Bu kaçak yapılaşmaya kimlerin göz yumduğu ve kimlerin bu talanın arkasında olduğu sorularının yanıtları, İBB Başkanının sorumluluğundadır. Vaniköy'deki orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, sadece çevreye değil, aynı zamanda İstanbul halkına da ihanet etmek demektir." dedi.

Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy'deki ormanlık alanın, kentin nefes borusu olarak bilinen yeşil alanların başında geldiğini belirtti.

Ancak Vaniköy'den gelen görüntülerin, bu eşsiz doğa parçasının kaçak yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Kabaktepe, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bölgenin İBB denetiminde olduğu bilinirken, İBB yönetiminin neden bu duruma müdahale etmediği konusunda kamuoyuna bir açıklama borcu vardır. Bu kaçak yapılaşmaya kimlerin göz yumduğu ve kimlerin bu talanın arkasında olduğu sorularının yanıtları, İBB Başkanının sorumluluğundadır. Vaniköy'deki orman arazisinin yağmalanmasına göz yummak, sadece çevreye değil, aynı zamanda İstanbul halkına da ihanet etmek demektir. İBB yönetiminin, bu kaçak yapılaşmaya neden sessiz kaldığını, kimlerin menfaatine hizmet ettiğini açıklaması gerekmektedir. Aksi takdirde, Boğaziçi'nin nadide yeşil alanlarının birer birer yok olmasının vebali İBB yönetiminin omuzlarında olacaktır."

Haberin Devamı

Kabaktepe, paylaşımında Vaniköy'de inşaatı süren yapının fotoğraflarına da yer verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!