Bakan'dan 'çocuk futbolculara gazlı müdahale' cevabı

Güncelleme Tarihi:

Bakandan çocuk futbolculara gazlı müdahale cevabı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2013 12:28

Geçen Mayıs ayında Kütahya’da oynanan U-14 turnuvasında polisin biber gazı ve copla küçük futbolculara müdahale etmesine İçişleri Bakanı Muammer Güler’den açıklama geldi. Güler polisin copla müdahale etmediğini savunurken biber gazının insan sağlığına zarar verdiğine dair bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, Mayıs ayında Kütahya’da oynanan U-14 futbol maçında polisin 13 yaşında çocuklara biber gazı ve copla müdahalesine ilişkin sorusuna cevap verdi.

ÇOCUK FUTBOLCULARA GAZLI MÜDAHALEDEN KARELER

GÜLER: “COP YOK, BİBER GAZI ZARARSIZ”

Güler cevabında şu ifadeleri kullandı:
“Olayda güvenlik güçleri taraftarların sahaya girmesine müteakip hakemin daveti üzerine saha içinde gerekli güvenlik önlemlerini almış ve yapılan uyarılara rağmen sözlü ve fiziki mukavemette bulunan saldırgan iki şahsı etkisiz hale getirmek için ilgili mevzuatın verdiği zor kullanma yetkisine istinaden gaz spreyi ile müdahalede bulunmuştur.

Olaya ilişkin görüntülerin incelenmesi neticesinde; cop kullanıldığı ile ilgili herhangi bir tespit elde edilememiş olup, kullanılan gaz mühimmatlarının insan sağlığına kalıcı zarar verdiğine veya bu mühimmatların kullanımından dolayı hayatını kaybeden kişilerin bulunduğuna dair resmi, raporlarda intikal eden bir husus bulunmamaktadır.”

Haberin Devamı

ORAN: “ZARARSIZ İSE İKİ KİŞİ NASIL ÖLDÜ”

Muammer Güler’in cevabına tepki gösteren umut Oran ise, “Sayın Bakan, maçtaki görüntüleri nasıl izlemiş belli değil. İkitellispor Kulüp Başkanı Abdülselam Ceyhan, ‘13 yaşındaki çocuklara bu şekilde davranılmasını kınıyoruz. Şikâyetçi olduk. Polislerden şikâyetçiyiz. Sahaya inerek çocuklarımıza cop ve biber gazıyla saldırdılar’ diye açıklama yapıyor. Herhalde Sayın Bakan bu maçın görüntülerini değil, başka bir maçın görüntülerini izledi. İkincisi, biber gazının insan sağlığına karıcı zarar verdiğine ilişkin resmi bir rapor yok ne demek? Metin Lokumcu, Çayan Birben başta olmak üzere biber gazı sebebiyle hayatını kaybedenler ortadayken daha hala biber gazı insan sağlığına zarar vermez demek, Türkiye ile alay etmektir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!