A.A
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2009 22:41
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, kendisine gelen bir ihbar üzerine Bezmi Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'nde denetim yaptı.
Ankara'dan İstanbul'a gelen Hayati Yazıcı, kimseye bilgi vermeden
Atatürk Havalimanı'ndan Vakıf Gureba Eğitim Hastanesi'ne geçti.
Daha önce bulunduğu 6. kattan geçici olarak 2. kata taşınan ortopedi kliniğine giren Yazıcı, hastalara “geçmiş olsun” dileğinde bulunarak, hastaneden ve doktorlardan memnun olup olmadıklarını sordu.
Hastaların büyük çoğunluğu memnuniyetlerini dile getirirlerken, kadın, erkek, hasta ve refakatçiler için yalnızca tek bir tuvalet olmasından rahatsızlık duyulduğu ifade edildi.
Tedavi gören birkaç hasta ise hastaneden memnun olmadıklarını, yatmak için sıra beklediklerini, yattıkları servisin çok kalabalık olduğunu söylediler.
Yazıcı, hastane başhekim vekili Doç. Dr. Turan
Aslan'a, elinde taşıdığı ve hastanede çekilmiş fotoğrafları göstererek, “Bunlar nedir? Bunlar doğru şeyler değil. Niye böyle?” diye sordu.
Aslan da ortopedi ve travmatoloji kliniğinin esas yerinin hastanenin en üst katı olan 6. kat olduğunu, ancak binanın çatısının bakımsızlıktan dolayı su geçirmesi ve yer yer çökmesi üzerine kliniği geçici olarak 2. kata taşıdıklarını söyledi.
Tadilata bir türlü başlanamadığını belirten Aslan, Yazıcı'nın “Niye bana iletmediniz?” diye sorması üzerine, bu durumdan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün haberi olduğunu bildirdi.
Yazıcı, hasta ve refakatçi tuvaletini görünce de, “Bunlar bize yakışmıyor. Bu aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerekiyor” dedi.
Yazıcı, dahiliye kliniğinde de incelemelerde bulunduktan sonra 6. kata çıktı.
Yazıcı'ya, çöken kısımları gösteren Aslan, tadilatın yapılması için uzun süredir uğraş verdiklerini kaydetti. Tadilat yapılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden proje çıkarılıp onaylanmasının beklendiğini ifade eden Aslan, “Benim yapmama izin verilmiyor. Tek bir çivi bile çakmak için izin almamız gerekiyor” diye konuştu.
Aslan, “Bize Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden en son gelen yazı, 'Tadilat yapılıp yapılmayacağının genel müdürlüğe sorulması' şeklinde” diyerek Yazıcı'ya durumu aktardı.
Tadilata başlanması için 20 aydır beklediklerini vurgulayan Aslan, bu arada boş durmadıklarını, çatının izolasyonunu yaptırdıklarını, 6. katın da radyatör ve elektrik tesisatı gibi altyapısını yenilediklerini anlattı.
YAZICI'NIN AÇIKLAMASI
Yazıcı, bir grup ortopedi doktoru tarafından kendisine 21 Nisan'da fotoğrafların da olduğu bir dilekçe geldiğini belirterek, dilekçede, hijyenik ortamın olmadığına dair iddiaların yer aldığını söyledi.
Yazıcı, şöyle konuştu:
“Anlaşılıyor ki ortopedi servisi onarım yapılmak üzere devre dışı kalmış. Dolayısıyla şu anda ortopedi hastalarının kabul edilip tedavilerinin sağlandığı mekan geçici olarak kullanılıyor. Dolayısıyla geçici kullanma çerçevesinde hastaların hem mahremiyet hem de lavabo, tuvalet gibi sorunları ve refakatçi sorunları var. İnşallah kısa zamanda hastanenin ortopedi servisindeki bu görüntüyü ortadan kaldıracağız.”
Hastanenin diğer bölümlerinde sorun bulunmadığını, herkesin memnuniyetini ifade ettiği bir hastane olduğunu dile getiren Yazıcı, geçmişi çok eski olan bu hastaneye çok önem verdiklerini kaydetti.
Yazıcı, “Gezdiğimiz gördüğümüz bu sorunu da kısa zamanda gidereceğiz. Ben de çok yakından takip edeceğim. Habersiz gelişimizin bu tür faydaları olur. Tadilatın gecikmesinin sebepleri konusunda brifing alacağım” dedi.
Tadilat konusunda yaklaşık 20 aylık bir gecikme yaşandığını, kendisine gönderilen dilekçeyle bu durumdan haberdar olduğunu anlatan Yazıcı, ilgilileri etkin bir biçimde uyaracağını sözlerine ekledi.