Bakan Uraloğlu duyurdu... Instagram erişime açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Uraloğlu duyurdu... Instagram erişime açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2024 20:01

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Instagram'ın anlaşmaya vardığını duyurdu. Instagram'a erişim yasağı sona erdi ve 21.30 itibariyle kullanıcılar platforma girebilmeye başladı.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal paylaşım platformu X'ten yaptığı açıklamada "Birazdan önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağım" demişti.

Bakan Uraloğlu merakla beklenen açıklamayı X'ten yaptı. Bakan Uraloğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımız ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ile Meta Platforms Şirketinin global düzeydeki temsilcileri arasında gerçekleştirilen toplantıların sonucunda aşağıdaki açıklamanın yapılması hasıl olmuştur. Toplantılarda, META Platforms yetkilileri tarafından kabul edilen ve düzenlemeye tabi olacak hususlar şu şekildedir:

YASAL UYUM VE İÇERİK KALDIRMA

Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında; katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin ve paylaşımların kaldırılabilmesi için yapılacak çalışmanın akabinde derhal kaldırılması sağlanacaktır. Bu kapsamda,Türkiye hukuk sistemine uygunluk sağlanacak ve yasaların ihlali söz konusu olduğunda hızlı ve etkili bir müdahale yapılacaktır.

Haberin Devamı

KULLANICI HAKLARI VE HESAP GÜVENCESİ

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ait sosyal medya hesaplarının kullanıcı hakları tam olarak korunacaktır. Hesaplar, herhangi bir uyar yapılmadan kapatılmayacaktır. Bununla birlikte uyarı yapılmaksızın kapatılan ya da kilitlenen hesaplar, tekrar erişime açılacaktır. Hesap sahiplerinin hakları gözetilerek, adil bir uygulama süreci yürütülecektir.

TERÖRLE MÜCADELE VE İÇERİK DENETİMİ

PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren tüm içerikler, META Platforms tarafından kaldırılması için gerekli özen gösterilecektir. Bununla birlikte, terör propagandası ve yasa dışı içeriklerle mücadele konusunda etkin bir yaklaşım benimsenerek, güvenlik ve kamu düzeni korunacaktır.

Bu düzenlemeler çerçevesinde; Türkiye'deki dijital ortamda güvenliğin artırılması, yasal yum, kullanıcı haklarının korunması ve adil bir denetim mekanizmasının geliştirilmesine yönelik önemli kazanımlar elde edilmiştir. Meta Platforms'a bildirilen katalog suçlar ile ilgili gerekli işlemler tamamlanmıştır. Bundan sonra da dikkatle uygulanmaya devam edilecektir. Bu bağlamda süreçte is birliği yapan Meta Platforms yetkilileri ve paydaşlara teşekkür ediyor, Instagram'ın bugün saat 21.30 (TS) sularında yeniden erişime açılacağını bildirmek istiyoruz.

Haberin Devamı

ERİŞİM ENGELİ KALDIRILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X'ten yaptığı açıklamada "Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır" dedi.

2 AĞUSTOS'TA INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Karar "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verilmişti.

BAKMADAN GEÇME!