Bakan Şener: En büyük kaynağımız insan gücü

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şener: En büyük kaynağımız insan gücü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2005 15:18

Şener, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde, Kaymakam Kadir Ekinci ve Belediye Başkanı İlhan Eren'den çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Koyulhisar Düğün Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma programına da katılan Şener, burada vatandaşların sorunlarını dinledi.
Şener, ilçelerinde sağlık sorunu olduğunu belirterek, daha iyi sağlık hizmeti sunulmasını isteyen bir vatandaşa, “Bu dediğin sorun Hazreti Adem'den bugüne kadar var. Ama bu sorunu ben mi yarattım?” diye espri yaptı.
Vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti sunulması için gereken çalışmaların yapıldığını ifade eden Şener, önümüzdeki eğitim yılında ilçeye sağlıkla ilgili bir yüksekokulun açılacağını söyledi.

ENERJİ YATIRIMLARINA DESTEK

Bölgenin su kaynakları bakımından zengin olduğunu, bu kaynaklardan elektrik enerjisi elde edilebileceğine dikkati çeken Şener, bir süre önce Meclis'ten yenilenebilir enerji ile ilgili bir kanun çıktığını, akarsular üzerinde elektrik enerjisi elde etmek için tesis kuracaklara devletin bazı avantajlar sunduğunu hatırlattı.
Bu sistemin çeşitli illerde özel sektörü harekete geçirerek tesisler kurulmasını sağladığını ifade eden Şener, şöyle konuştu: “Bu teşvik kanunu varolduğu sürece başka işadamlarının da buralarda tesis kurmaları mümkündür. Burada en önemli hadise şudur: Kendi insan potansiyelimizle bir şeyler yaparsak ülke olarak kalkınırız. Ben burada oturup desem ki, (her şeyi devlet yapsın...) Bunu diyen hiçbir ülke kalkınmış değildir.
Türkiye'nin en büyük kaynağı bu ülkede yaşayan insanlardır. Her vatandaşımız ülkeyi kalkındıracak bir taş koyma gücüne, üretim yapabilecek bir potansiyele sahiptir. Onun için gece-gündüz herkes, (acaba ne yapabiliriz, dünya ile hangi araçlarla, hangi vasıtalarla mücadele edebiliriz?) çabası içinde olmalı.”
Bir vatandaşın, SSK ve Bağ-Kur primlerinin düşürülmesini istemesi üzerine Bakan Şener, ödemelerle ilgili belli bir düzenleme yapıldığını, yeniden yapılandırmanın, primlerin enflasyonla bağlantılı olarak ödenmesi amacı taşıdığını kaydederek, “Yoksa kamuoyunda söylendiği gibi af niteliğinde bir şey çıkmamıştır” dedi.

YARIM KALAN TEMELLER

Bazı vatandaşların ilçelerine spor salonu yapılmasını istemeleri üzerine, bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini ve söz vermeyi sevmediğini belirten Şener, şöyle devam etti:
“Bu ülkenin yapamadığı yarım işler yüzünden çok başı ağrıdı. Mesela yatırım programına o kadar çok sulama yatırımı gelmişti ki,
hepsi yarım kalmıştır. Türkiye genelinde yüzlerce sulama yatırımı, şu
andaki bütçe imkanlarıyla birlikte 32 senede bitiyor. Hepsine ufak ufak her sene para harcıyoruz, hiçbiri de üretime geçemiyor.
Şimdi siz işadamı olsanız önce işyerinizi bitirirsiniz, oradan para kazanmaya başlarsınız, ondan sonra öbür işlerinize başlarsınız. Halbuki devlet yatırımları yıllarca, her sene küçük küçük para vermek suretiyle hiçbiri de bitmiyor ve sürekli bütçeden para yiyor. Şu anda sadece başlanmış sulama yatırımlarının bitmesi için 46 katrilyon liraya ihtiyaç vardır. Bu ne demek? Her sene 1.5-2 katrilyon sulama kanallarına bütçeden para ayrılıyor.”
Ülke genelinde başlanmış, ancak 15 yıldır yarım duran tesisler bulunduğunu ifade eden Şener, “Bitecek olan bir tanesini bitirip, sulamaya başlayıp oradan elde edeceğimiz gelirle öbürüne başlasak, sonra diğerine başlasak bunların hepsi vaktinde tamamlanmış olacak. Spor tesisleri de böyle... Çünkü bir bakan gitmiş, bir milletvekili gitmiş (Tamam, buraya bir spor tesisi yapacağım) demiş. Temelini attırmış, yıllardır da bitmemiş. Biz şimdi temel attırarak değil bitirerek göstermemiz lazım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!