Güncelleme Tarihi:
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılması için bir ihtiyaç analizi raporu hazırladıklarını belirten Avcı, “Söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal, dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin arttırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi, lisanslama sistemi başta olmak üzere uygulamada yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını hedefliyoruz” dedi.
Önceki günkü toplantıya Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gencebay, Bağlantılı Hak Sahipleri Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Müzik Yorumcuları Birliği Başkanı Burhan Şeşen, Müzik-Sen Genel Başkanı Mehmet Çirika katıldı. Toplantıda, müzik sektörünün yaşadığı sorunlar ve yapılması gerekenler ele alındı. Toplantının ana gündem maddesi 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nda değişiklik yapılması için yürütülen çalışmalar oldu. Sektör temsilcileri, kanunla ilgili görüşlerini aktarırken, yeni hazırlanacak kanunda olması gerekenleri ve taleplerini Bakan Avcı’ya ilettiler.
TAM UYUM SAĞLANACAK
Bakan Nabi Avcı ise tüm görüşlerin alınmasının ardından bir ihtiyaç analizi raporu hazırladıklarını söyledi. Bakan Avcı, söz konusu çalışmayla AB Müktesebatı ve uluslararası sözleşmelerle tam uyumunun sağlanması, sanal/dijital ortamlarda yaşanan telif hakkı ihlalleriyle mücadelede etkinliğin arttırılması, toplu hak yönetim sisteminin daha işlevsel ve güçlü hale getirilmesi, lisanslama sistemi başta olmak üzere uygulamada yaşanan sorunların çözüme kavuşturulmasını hedeflediklerini belirtti.