Bakan Kurum: Video tartışmalarıyla gerçeği unutturmaya çalışıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kurum: Video tartışmalarıyla gerçeği unutturmaya çalışıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 20:19

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamasını yorumladı. Kurum, "Sinan Oğan da Cumhur İttifak'la tavır sergileyeceğini söyledi. Doğru da yaptı. Ülkemizin büyüyeceği, gelişeceği, her alanda kendine yeteceği, güvenin, istikrarın tesis edildiği sonuna kadar bu mücadelenin yapılması konusuna arzularını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan muhalefete video tartışmaları üzerinden tepki gösteren Bakan Kurum, "Kandil, HDP’ye ve Kılıçdaroğlu’na doğrudan destek açıklamaları yaptı. Bunu konuşmuyoruz, bir video montaj mıdır değil midir bunu konuşuyoruz. Gerçekleri konuşalım. Bölücü terör örgütünün elebaşları, aleni ifadelerle Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklerken problem yok, bu tartışmalarla unutturulmaya çalışılan gerçekler var!" dedi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habertürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklamasını yorumlayan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı: 

"Düne kadar siz milliyetçi değildiniz? Terörü destekleyenlere karşıydınız da 14 Mayıs öncesi bunu niye dile getirmediniz? Dün, Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'nı destekleyecek karar alıyor, hemen Sinan Oğan kötü. Kendileriyle yan yana duranlar iyi, herkes kötü. Sinan Oğan, istikrar, terörle mücadele ve Türkiye'nin bekası bağlamında Cumhur İttifakı'nın yanında yer alacağını açıkladılar. Oğan da 14 Mayıs'ta milletimizin sandığa gidip, iradesini sandığa yansıttığı, bu süreçte terörü destekleyenlere, ülkemizin bütünlüğü, bayrağı için mücadele edenlere destek olmuştur. Onlarla konuştuğumuz zaman söyledikleri ülkenin geleceği. Sinan Oğan da Cumhur İttifak'la tavır sergileyeceğini söyledi. Doğru da yaptı. Ülkemizin büyüyeceği, gelişeceği, her alanda kendine yeteceği, güvenin, istikrarın tesis edildiği sonuna kadar bu mücadelenin yapılması konusuna arzularını görüyoruz. Oğan'a oy verenlerinin çoğunluğun bize destek olacağını düşünüyorum. Baktığınızda söylemleri, beklentileri bizim vatandaşımıza 21 yıldır yaptığımız ve bundan sonra vaad ettiğimiz işler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyet tarihimizin aldığı alacağı, liderler bazında en yüksek oyu alacaktır. Bu noktada milletimizin güveni, inancı net bir şekilde hem 14 Mayıs'ta görülmüştür. Anketlerle, algıyla, hayalle kazanılmadığını milletimiz net bir şekilde sandıkta cevabını verdi. Biz gerçekten yüksek bir teveccühle, gerçekten sandıklar patlayacak. Rekor destekle inşallah Türkiye yüzyılının adımlarını atacağız." 

"ZATEN GERÇEKLERİ HERKES BİLİYOR"

Bakan Kurum, terör örgütünün sözde liderlerinin Kılıçdaroğlu'na destek videolarıyla ilgili olarak ise, "Terör örgütü elebaşları Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı için üst üste destek açıklamaları yapıyor. Kandil, HDP’ye ve Kılıçdaroğlu’na doğrudan destek açıklamaları yaptı. Bunu konuşmuyoruz, bir video montaj mıdır değil midir bunu konuşuyoruz. Gerçekleri konuşalım. Gerçekleri zaten herkes biliyor. Bölücü terör örgütünün elebaşları, aleni ifadelerle Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklerken problem yok, bu tartışmalarla unutturulmaya çalışılan gerçekler var! HDP aleni Millet İttifakı’nı destekliyor, ittifaka destek için HDP’ye aday çıkarttırmadılar. Birden teröre, teröristlere, ABD'ye, Avrupa'ya, Avrupa Birliği’ne meydan okumaya başladılar. Milliyetçilik rolü üstleniyorlar, hepsi anadan doğma milliyetçi oldular. Peki, bizim sınırımızda devlet kurmaya çalışan YPG’ye, terör örgütü değil diyen de Kılıçdaroğlu değil mi? Terör örgütü gelecek, bizim sınırımızda devlet kurmaya çalışacak; HDP, PKK’nın uzantısı olarak her türlü desteklerini PKK ve YPG’ye verecek, ondan sonra da bu böyle değil diyecek… Samimi olun!" ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!