Bakan Eroğlu'ndan Ergenekon sorusuna yanıt yok

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlundan Ergenekon sorusuna yanıt yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 12:27

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sulama alanında yapılacak tesislerin temel atma törenine katılmak üzere geldiği Sivas’ta, ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini belirtti, dereleri ve yerleşim birimlerini korumanın yolunun ağaçlandırmadan geçtiğini söyledi. Bakana Eroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili soruyu ise "Sadece Sivas ile ilgili sorular sorun" diyerek yanıtsız bıraktı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, sulama alanında yapılacak olan 6 tesisin temel atma törenine katılmak üzere Sivas’a geldi. İlk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) 19’uncu Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde basın toplantısı düzenleyen Eroğlu burada, kentte tamamlanan ve yapımı devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 2003- 2010 yılları arasında bakanlığı tarafından Sivas’a 347 milyon 732 bin TL yatırım yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu yatırımların devam edeceğini belirtti. Bakanlık olarak ağaçlandırmaya büyük önem verdiklerini belirten Eroğlu, dereleri ve yerleşim birimlerini korumanın yolunun ağaçlandırmadan geçtiğini söyleyerek, 2003 yılından bu yana bu alanda 22 milyon TL yatırım yapıldığını belirtti. Bakan Eroğlu, son 7 yılda kentte 58 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını ve bu kapsamda da 37 bin 993 fidanın toprakla buluştuğunu belirterek, "Eylem planına göre 2011 yılında 8 bin 750 hektar alanda çalışma yapılması ve yaklaşık 10 milyon fidanın dikilmesini hedefliyoruz" dedi.

Kentin baraj, gölet ve sulama kanalları ile donatıldığını belirten Eroğlu diğer bakanlıkların kentteki çalışmalarına da değinerek, "Hükümetimiz döneminde Sivas’a bütün alandarda yapılan yatırım tutarı 3 milyar TL’ye ulaştı. Yatırımlar devam ediyor. Sivas’ta kendine düşen payı fazlasıyla alacaktır" dedi.

Toplantıda Ergenekon soruşturması kapsamında bazı gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin CHP milletvekilleri ile tartışması hatırlatılınca, soruya tepki gösteren Bakan Eroğlu, şu andaki konularının farklı olduğunu ve sadece Sivas ile ilgili konuları konuşacağını söyleyerek cevap vermedi. Bakan Eroğlu basın toplanıtısının ardından DSİ 19’uncu Bölge Müdürlüğü misafirhanesinin bahçesine üzerinde kendi adı bulunan çam fidanı dikti. Ardından Valilik, Belediye ve AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Bakan Eroğlu ziyaretlerinin ardından 4 Eylül Spor Salonu’nda Hafik Sulaması, Şarkışla Kanak Barajı, Hafik Pusat Özen Sulaması birinci kısım, Merkez Çeltek Göleti ve Sulaması, Suşehri üçüncü kısım cazibe sulaması ve Altınyayla Güzeloğlan Göleti yükseltilmesinin temellerini atacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!