Güncelleme Tarihi:
Avcı'nın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:
40 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI
Bugünden itibaren 5 iş günü öğretmen adaylarından tercih alacağız. Perşembe gününe kadar tercihler devam edecek. Cuma gününden itibaren öğretmenler hangi okula atandığını öğrenmiş olacak
ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ SİSTEMİ
Bilişim teknolojisindeki gelişmeler nedeniyle 3 sene sonra 5 sene sonra, biz hem sınıf içi etkinliklerimizi hem bütün bir lise boyunca çocuklarımızın performanslarının ölçümlerini çok daha yakından, bireysel özelliklerini göz ardı etmeyecek kadar derinlemesine takip edilebilir duruma geleceğiz. O zaman belki bugün bildiğimiz anlamda bir sınava ihtiyaç olmayabilir.
LİSE YERLEŞTİRME SONUÇLARI
Lise yerleştirmelerde 1 milyon 136 bin 546 öğrenci tercih yaptı. Bunların bir milyon 57 bin 799'u 15 tercihinden birine yerleşti. Sorunsuz. Yüzde 93'ü listedeki tercihlerinden birine yerleşti. Bir milyon 57 bin öğrencinin, yarıdan fazlası, 550 bini ilk 3 tercihten birine yerleşti. Bu müthiş bir başarı. 15 tercihininden birine yerleşememiş öğrencilerimiz de 78 bin 477 kişi bunlardan B grubuna yerleşti. Onda da sorun yok.
TEOG'DA BOŞ KONTENJAN SAYISI
Milli Eğitim Bakanı Avcı, TEOG sonuçlarına göre yapılacak nakil işlemlerinin üçüncü haftasında, ortaöğretim kurumlarında oluşan boş kontenjan sayısının bugün akşam açıklanacağını belirterek, 30 bin dolayında boş kontenjan olacağının öngörüldüğünü bildirdi.
Avcı, TEOG sisteminde hiç tercih etmediği halde imam hatip okullarına yerleştirilenlerin sayısının 45 olduğunu bildirdi.
Avcı, ''93 bin öğrenci, A grubunda yani 15 okul tercihinde, birinci sırada imam hatip yazmış. Bunlardan kaçını biz yerleştirmişiz? 53 bin. Birinci tercihi imam hatip olduğu halde yerleşememiş 40 bin öğrenci var. Ben niye istemediği halde öğrencileri imam hatibe yönlendireyim? Zaten orayı birinci derecede isteyen o kadar öğrenci varken yerleşememiş'' dedi.
''PARALEL YAPI, DOĞRUDAN SÖYLÜYORUM''
Milli Eğitim Bakanı Avcı, belli yayın organlarınca, düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlığın icraatlarıyla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, genel müdürleri, okul müdürleri ve il milli eğitim müdürleriyle ilgili çok dezenformatik yayınlar yapıldığını ifade ederek, "Birileri hem CHP'li, hem MHP'li milletvekiline yanlış bilgi notunu veriyor, sonra onları kendi kanalında aynı şekilde aynı banttan yayımlıyor. Bunun kaynağı paralel yapı, doğrudan söylüyorum" dedi.
LİCE'DEKİ OLAYLAR
Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan da uyuşturucuyla mücadelede yürüyor. Uyuşturucuyla mücadele programı ve bundan rahatsız olan kesimler, gruplar, örgütler vesaireyle olayların çıktığı yerler ve çıkış zamanlarını peşpeşe koyduğunuz zaman bir provokasyon kokusunu hissetmemek mümkün değil.
RESMİ DİL TÜRKÇE
Türkçe'den başka hangi dillerin eğitim öğretimde kullanılabileceği konusunda karar verme yetkisi Bakanlar Kurulunda. Bu tür özel okullar açılabilir o özel okullarda belli dersler Kürtçe de okutulabilir ama resmi dil Türkçe'dir. Bazı girişimcilerin, bazı dersleri Kürtçe okutacak özel okul açma girişimi olduğunu gayrıi resmi olarak biliyorum. Yasal mevzuat müsait. Ama siz diyorsanız ben Milli Eğitim Bakanlığını, valiliği tanımıyorum, hiçbir standardını da kaale almıyorum, istediğim binada, istediğim müfredatı, istediğim öğretmenle zorunlu eğitim çağındaki çocukları kaydederek orada böyle bir okul açıyorum. Bunun adı bir defa okul olmaz.
SENTETİK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Okullarımızı ve çevrelerini bu insanlara dar edecek bir kampanya, bu eğitim öğretim yılından itibaren başlıyor.