Bakan Aksu ve Bakan Çiçek, Hrant Dink cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Aksu ve Bakan Çiçek, Hrant Dink cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 20:23

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, “hunharca ve alçakça” olduğunu söylediği Hrant Dink suikastının “iyi hesaplanmış bir provokasyon” olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile birlikte İstanbul’da soruşturmayı inceleyen Çiçek, olayın aydınlatılması için hiçbir çabanın esirgenmeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, hunharca ve alçakça olduğunu söylediği Hrant Dink suikastının “iyi hesaplanmış bir provokasyon” olduğunu ifade etti. Çiçek, “Olayın aydınlatılması için hiçbir çabanın esirgenmeyeceğinin bilinmesinde yarar var” dedi.

Çiçek ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve İstanbul Valisi Muammer Güler’le birlikte valilikte basın toplantısı düzenledi. Çiçek "Bu cinayet hunharca ve alçakça işlenmiş bir cinayettir" diyen Çiçek şöyle dedi:

"Hiçbir neden, hiçbir amaç ve hiçbir gerekçe bu cinayetin menfurca ve alçakça olduğu gerçeğini değiştiremez. Bu cinayet ülkenin birliğine kardeşliğine, dirliğine, barışına demokrasi çabalarına yönelmiş bir cinayettir. Hrant Dink’in seçilmiş olması özellikle üzerinde durulması gereken bir durumdur. Bunun altını özellikle çiziyorum. Bu iyi hesaplanmış bir provokasyondur. Bazı ülkelerde sözde soykırım tartışmalarının gündeme geldiği ve yasal bir statüye kavuşturulmak istendiği bir dönemde yapılmış olması son derece manidardır."

Haberin Devamı

Çiçek olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için ilgili birimlerin gerek Ankara’da gerek İstanbul’da görev yaptığını söyledi. Çiçek, "Olayın aydınlatılması için hiçbir çabanın esirgenmeyeceğinin bilinmesinde yarar var" dedi.

Çiçek ayrıca, "Tahkikatın bir süre gizlilikle ve hassasiyetle sürdürülmesi gerekmektedir" diyerek, soruşturmayla ilgili yayınlar konusunda basını uyardı ve kamuoyundan anlayış beklediklerini söyledi.

Abdülkadir Aksu da emniyetin olayın tüm boyutlarıyla incelendiğini ifade ederken, faillerin yakalanıp yargıya teslim edileceğini söyledi.

Aksu ayrıca Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan'ı da ziyaret ederek taziye sunacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!